Woning met Rocks Steenstrips

Zwitsers chalet met Steenstrips

  • Inspiratie door een Amerikaanse Speelfilm
  • Herinneringen aan expat tijd in buitenland
  • Zowel Steenstrips als Flagstones toepassing

Zwitserse chalet met Steenstrips

Lees meer

Zwitserse chalet met Rocks Steenstrips

Rocks Akkron

WOW, dat is het eerste gevoel. Een prachtige groot huis in een ruim opgezette villa wijk met boskavels. En dat is dan ook precies wat Architectuurbureau Project DWG in samenwerking met de opdrachtgevers wilden bereiken. De eigenaren snoven veel cultuur op in de jaren dat zij in het buitenland werkten.

Het bijzondere ontwerp is werkelijk adembenemend. Bij aankomst trekt deze indrukwekkende villa direct de aandacht. Het huis staat zonder omrastering in de natuur, waardoor het een eenheid met de eeuwenoude omgeving uitstraalt. We spreken uitgebreid met de eigenaresse en zij vertelt ons hoe ze samen met de Architect tot dit ontwerp is gekomen. De wens was om belangrijke herinneringen uit de periode dat zij in Zwitserland woonden mee te nemen in het nieuwe huis. En dat is gelukt, met groot succes. De vloer in de kamer en keuken alsook de terrasvloer zijn bekleed met de Mystic Black Flagstones. Kenmerkend zijn de mooie grote stukken gebroken Natuursteen. Op de gevel en schoorstenen is ten slotte een prachtige wandbekleding met Rocks Akkron toegepast. De Natuursteen doet denken aan Zwitserland.  

Unieke stijl

Het gevoel van Zwitserland is vervolgens tot in de kleinste details gerealiseerd. Zo is er een kamer (blokhut) met bedstee en rood geblokte gordijntjes (helaas niet op de foto). Zelfs voorzien van een typisch blokhut raampje. Het is ongelooflijk gaaf geworden. Hoe persoonlijk kun je een huis maken. En dan ook nog eens zo’n groot huis.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Duurzame woning

Natuurlijk is de villa voor deze tijd energiezuinig en grotendeels duurzaam gemaakt. Het gehele zij-dak is daarom voorzien van zonnepanelen. Maar er is er ook een warmtepomp en er wordt tevens 10 kuub regenwater in tanks opgevangen. Niet alleen voor het toilet, maar ook voor de was voorzieningen en het besproeien van de tuin. Er is gerecycled beton gebruikt dat lang is gedroogd. De kleur van het beton is daarom minder grijs en de houten platen die er tegenaan hebben gezeten, geven het gestorte beton een markante structuur. Hierdoor ziet het er veel levendiger en is het minder kil. Het bekistings-hout is vervolgens hergebruikt voor de afwerking van de onderkant van het enorme dak.

Eigen ontwerp

De groene kavels kennen allemaal een natuurlijke afscheiding. Hierdoor geven het gras er omheen en de hottub je het gevoel van een alpenweide. Al met al is een streling voor het oog. Een eigentijds en eigenzinnig ontwerp, maar bovenal persoonlijk, overweldigend, karaktervol en levendig.

Unieke woning met Rocks Steenstrips

Architect:


Architectuurbureau Project.DWG

Steensoort:


Rocks Akkron

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.