Blumone Steenstrips woonkamer. Fotografie: Chiel de Nooijer.

Natuurlijke stenen muren in de woonkamer

Als eyecather in de woonkamer, bijvoorbeeld:

  • Bij de eettafel
  • In de woonkamer bij de open haard
  • In de woonkamer als overgangsmuur

Stenen muur woonkamer

Lees meer

Stenen muur woonkamer

Unieke aankleding van het huis

Het inrichten van een huis is één van de leukste dingen om te doen. Of het nu gaat om een nieuwe woning, of het stulpje waar je je al jaren helemaal thuis voelt. De aankleding of inrichting maken het helemaal je eigen plek. Je kunt op talloze manieren vernieuwing aanbrengen, bijvoorbeeld door de wanden aan te pakken. Of juist een nieuw likje verf, andere meubels of een hele verbouwing. Maar heeft u al wel eens gedacht aan een prachtige (natuur)stenen muur in de woonkamer? Een werkelijk prachtig en unieke muurbekleding. Niet alleen tijdloos, maar juist ook exclusief. Door het concept Steenstrips, worden natuurstenen muren gecreëerd op een reeds bestaande wand. Denk hierbij aan verschillende stenen muren in de woonkamer, living of bijvoorbeeld bij de schouw of open haard.

Steenstrips voor elk interieur

Omdat iedereen zijn eigen fijne thuis wil creëren, zijn er gelukkig veel verschillende Steenstrips die elk hun eigen unieke look & feel hebben. Hierdoor is er altijd wel een steen te vinden die past bij de gewenste stijl. De kleuren van de Steenstrips spelen hierbij een belangrijke rol. Maar ook de vorm en de uiteindelijke afwerking zijn bijvoorbeeld voor de stenen muur in de woonkamer erg bepalend.

Natuursteen in de woonkamer

Dat natuursteen een eigen karakter heeft staat vast. Hierdoor wordt een beoogd design versterkt. Zoek je bijvoorbeeld een Mediterrane sfeer, dan zal een natuursteen met Mediterrane herkomst deze sfeer in huis brengen. Juist op zoek naar een industriële kamer? Dat schreeuwt om Baksteenstrips! Daarnaast zijn natuurstenen ook zeer goed te combineren met vele verschillende ideeën. Door de, veelal, natuurlijke vormen en kleurschakeringen, zijn de Steenstrips zeer breed toepasbaar. Zie het als een kameleon die perfect wordt opgenomen in elk ontwerp.

Steenstrips mogelijkheden

Een stenen muur in de woonkamer vereist in de basis een behoorlijke constructie. Zeker bij natuursteen komt er normaal gesproken veel kijken bij de opbouw van een dergelijke muur. Denk bijvoorbeeld aan de fundatie en de beschikbare ruimte. Er bestaan dus wat beperkingen bij het gebruik van echte natuurstenen brokken. Gelukkig zijn er ontzettend veel Steenstrips verkrijgbaar. Dit zijn natuurstenen die aan de achterzijde vlak gezaagd zijn. Dit concept maakt het mogelijk om de Steenstrips direct op een reeds bestaande wand te plakken.

Hiervoor zijn uiteraard een aantal vereisten. Zo moet de wand voldoende draagkracht bieden en stabiel zijn. Ook moet de ondergrond hechting kunnen maken met de lijm. De basis is een cementgebonden, draagkrachtige muur. Steenstrips zijn een stuk dunner dan natuurstenen brokken. De plaatsing is hierdoor een stuk makkelijker.

Het Flagstone Magazine over steenstrips en flagstones

Muren van steen in de woonkamer

Ook op plekken waar geen ruimte is voor een natuurstenen muur van 30-50 centimeter dik, kunnen de Steenstrips met geringe dikte dus een perfecte uitkomst bieden voor de woonkamer. Daarbij zijn deze decoratieve strips niet van een echte natuurstenen muur te onderscheiden. De uitstraling van puur gemetselde natuursteen blijft behouden. Steenstrips hebben dus alle voordelen van natuursteen, zoals de uitstraling en karakter. Daarentegen kennen ze niet de nadelen, zoals gewicht en ruimte.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.