Welke isolatie achter Steenstrips?

Gevelisolatie

The Flagstone Company is officieel partner van Geopietra. Wij vertegenwoordigen Geopietra in het Noorden van Europa. Al sinds enkele jaren bestaat daarnaast het gegarandeerde systeem Abitasistema. Dit is het systeem van Geopietra waarbij op Gevelisolatie de Steenstrips van Geopietra worden verwerkt. Hiervoor bestaat overigens een intensieve samenwerking met Strikolith. Naast dat wij natuurlijk voorstander zijn van deze driehoeksverhouding is het ook mogelijk om de Geopietra Steenstrips op andere gevelisolatiesystemen te plaatsen mits men het systeem Abitasitema volgt.

Geopietra Steenstrips, P16 Scaglia GT. Voor het plaatsen op isolatie is alles na te lezen op de website van Abitasistema.Dit bedrijf werkt samen met Geopietra. Het systeem is volledig uitgetest. Het glasvezel dat u op de foto ziet, heet Georete.

Steenstrips van Geopietra en isolatie

Er zijn tegenwoordig meer en meer leveranciers van Gevelisolatie. Belangrijk is altijd om naar de certificering van de isolatieplaten te kijken en natuurlijk naar de benodigde dikte van de gevelisolatieplaten en de waarden ervan. De mogelijkheden zijn groot. Denk bijvoorbeeld aan EPS of XPS isolatieplaten. Wij komen in onze showroom steeds meer relaties tegen die hun nieuwe huis energie neutraal gaan bouwen. Dit is noodzakelijk omdat ons land hiertoe steeds meer eisen oplegt bij de bouw. En daarbij wordt deze methode van gevelisolatie dus noodzakelijk. Maar uiteindelijk biedt het u ook heel veel voordeel. De vaste lasten voor energie nemen enorm af. Maar er ontstaat ook een beter leefklimaat in het huis. Het mooie is dat Geopietra hier al jaren geleden op dit feit heeft in gespeeld. Dit betekent dat er uitgebreid onderzoek en testen zijn geweest naar het plaatsen van Steenstrips op gevelisolatie.

Steenstrips als contrast

De keuze van Steenstrips van Geopietra is enorm. Zodra de isolatie dus is geregeld, is het aansluitend belangrijk om een juiste keuze te maken van de Steenstrips. De systemen Steenstrips op isolatie bezichtigt u in onze grote showroom in Vaassen. Wij hebben er vele voorbeelden van staan. U raakt dan vast ook overtuigd van de vele mogelijkheden!

Welke duurzame afwerkingen zijn er voor isolatie?

Er zijn tegenwoordig meerdere afwerkingsmogelijkheden voor duurzame gevelisolatie systemen. Natuurlijk hangt alles af van het soort isolatie en de toepassing ervan.<

  1. Pleisterafwerking. Denk hierbij aan stuc, maar ook leem en kalk worden meer en meer door architecten in het ontwerp beschreven en toegepast. Het voordeel van deze producten, ten opzichte van stucwerk, is dat leem en kalk rechtstreeks worden aangebracht. Het zijn ademende producten zijn, net zoals de Geopietra Steenstrips. Dampopenheid voor verwerking op gevelisolatie is noodzakelijk. dampopenheid is noodzakelijk omdat het systeem met de isolatie dit nodig heeft.
  2. Houten gevelafwerking. Zowel nieuw als recycle houtoplossingen zien wij in het Europese landschap. Houten bekleding kan de isolatie beschermen en geeft tevens sfeer aan het te (ver)bouwen object.
  3. Buitengevelisolatie met gevelbekleding. Denk hierbij aan de verwerking van Steenstrips rechtstreeks op isolatie. Hiervoor is wel een beperkte voorbewerking met lijm, glasvezel en pluggen nodig. Lees hiervoor de handleiding. De combinatie van Steenstrips met bijvoorbeeld pleister en of houten panelen maken particulieren huizen en bouwobjecten visueel interessant. Vooral de contrasten zijn visueel aantrekkelijk.