Baksteenstrips in de keuken.

Huis industrieel inrichten:

 • Rauw en onafgewerkte muren zijn juist hip
 • Verwijzing naar een industrieel verleden met Baksteen
 • Rrustige kleuren en vormen zorgen voor ’n stijlvolle muur
 • Een industriële muur wekt daarentegen wel veel sfeer!
 • Het is leuk werk om Baksteenstrips zelf te plaatsen

Huis industrieel inrichten

Lees meer

Huis industrieel inrichten met Baksteenstrips

Industriële muren en wanden

Bij een industriële stijl worden ruwe (bouw)materialen niet netjes weggewerkt, maar gaan ze juist onderdeel uitmaken van het interieur. Er zijn vele details zoals onbewerkte Bakstenen die verwijzen naar een industrieel verleden van een ruimte, Bij wijze van spreken: een oude gemetselde muur. Kenmerken zoals een verweerde, oude muur die wel in de tijd is opgeknapt zorgt voor een industriële look. Maar ook een bescheiden kleurstelling vormen zeer belangrijke elementen wanneer u een huis industrieel wilt inrichten.

De kunst is om goed te kijken op detailniveau. Kleine aanpassingen of manieren van afwerking kunnen al een heel groot verschil maken. Een baksteenstrip is hier een mooi voorbeeld van. De rustige kleuren en vaste vorm maken een baksteen tot een eenvoudig maar toch karaktervolle steen die een muur tot leven kan wekken.

Foto album

Afwerking Bakstenen muur

Zoals aangegeven zijn de Bakstenen van zichzelf al een heel mooi element bij een industriële of landelijk stijl. Daarbij zijn er eindeloze mogelijkheden om een muur met Baksteenstrips een authentiek en bijzonder verhaal te laten vertellen. Vooral belangrijk als u uw huis industrieel wilt inrichten. Een afwerking van de industriële binnenmuur is hier de sleutel toe. Dit begint allereerst bij het plakken van de Baksteenstrips. En vervolgens aankleden met bijzondere materialen. Van rode tot vaalrode bakstenen in combinatie met zwarte en witte details. Het mooiste is als de stenen muur ook nog wit uitslaat. En als laatste natuurlijk de combinatie met een giet- of betonvloer. Baksteenstrips zijn vooral populair bij gebruik in de keuken, maar ook in de eet- of woonkamer. Als laatste zien wij de deze Strips nu zelfs steeds vaker terug in de badkamer.

Huis industrieel inrichten met bakstenen

De wijze van zetten en het positioneren van de losse bakstenen in huis bepalen hoe de puzzel eruit komt te zien. Plaats de Steenstrips industrieel bij voorkeur altijd in wisselend verband en voorkom rechte verticale lijnen. Wissel af en toe ook af met gebroken Steenstrips voor een speels effect in de industriële stenen muur. De losse Baksteenstrips kunnen dus geheel naar eigen wens voor deze muurdecoratie worden bewerkt. Ook hier zijn tal van andere mogelijkheden. Breek een Baksteen in stukken, boor een gat in de industriële Baksteenstrips of sla er stukjes af. Zorg voor een finishing touch door strak en industrieel meubilair te kiezen. Dat kan de sfeer zijn van zwart staal of chrome. En juist witte en betonkleuren.

Kleur Baksteenstrips

De basiskleur van de losse Baksteenstrip wordt overigens vaak bijgewerkt. Maak deze industriële stenen met droge voegmortel witter  Dus creëer bewust een cementwaas. Daarmee krijgt de muur een industrieel uiterlijk. Maar het kan nog gekker. Door de Baksteenstrip juist simpelweg even in de modder te gooien, verkrijgt men een donker effect. De zetwijze, ook wel de bewerking van de Baksteenstrips zelf, is dus erg belangrijk. Kortom: er is voldoende om rekening mee te houden wanneer u in uw huis een industriële muur wilt maken en aansluitend industrieel wilt inrichten met deze stoere Baksteenstrips.

Huis industrieel inrichten met steenstrips

Werk het interieur naast de wand met Baksteenstrips mooi af met simpele en rustige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan metalen industriële lampen of een mooie lederen bank in koele kleuren. In het voorbeeld hiernaast zijn er gereconstrueerde bakstenen gebruikt. Dit zijn Bakstenen die nagemaakt zijn uit echte muren. Vraag in dit geval naar de Bakstenen van Geopietra gereconstrueerd.

Voegafwerkingen

U ziet in dit voorbeeld rechts verschillende voegafwerkingen en kleine verweringen aan de stenen. De Bakstenen zijn hier in allerlei maten gemaakt en bekapt. Eigenlijk heeft het de look van bij elkaar geraapte Bakstenen. In een tijd waar men vroeger een tekort had aan geld, werden Bakstenen muren soms op deze manier hergebruikt. En dat is nu juist de gewenste industriële stijl waar wij heden ten dage naar op zoek zijn.

Top 3 Baksteenstrips

Geen baksteen is hetzelfde. Daarom is er keuze uit tien verschillende soorten Baksteenstrips. Elk met een geheel eigen unieke uitstraling.
 • Bakstenen voor de muur.

  Verkrijgbaar in meerdere kleuren! Langwerpig en iets platter.

  Bekijk de City Baksteenstrips
 • Baksteenstrips industrieel in de keuken.

  Typisch bij industrieel of landelijk design. Een echte topper.

  Bekijk de Casale Baksteenstrips
 • Bakstenen in de kamer, type Torre - Industriële Baksteenstrips interieur

  Iets donkerdere steen voor een echte oude look.

  Bekijk de Torre Baksteenstrips

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.