deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Baksteenstrips vloer

Wat een geweldig idee om deze Steenstrips voor de vloer te gebruiken. Onderhoudsvrij en optimaal gezellig!

Baksteenstrips vloer

Lees meer

Het gevoel van Waaltjes maar dan anders

City Baksteenstrips

Het was voor ons een complete verrassing. Daar waar wij Steenstrips voor de wand verkopen, besloten Ronald en Francien de Steenstrips City voor de vloer te gebruiken. Ronald heeft een eigen interieur bedrijf en is nota bene bij ons in de straat gevestigd. De keus om even naar de overkant naar onze nieuwe showroom te lopen, was dus zo gemaakt.

Aanbouw

Het huis waar Ronald en Francien wonen, heeft de bestemming om maar liefst meer dan 700 m2 te mogen uitbouwen. En dus besloten zij in het dorp, waar zij wonen, bij een bevriende relatie een tekening te laten maken.

Het zou haaks op de feitelijke woning komen te staan. Mooi hoog in de nok kijkend en gebouwd worden met hout dat door de Neef van Francien, met een eigen houthandel en zagerij zelf gezaagd is. Deze Douglas balken vormen als gebinten de volledige dakconstructie. Natuurlijk berekent op de zware dakpannen die er van buiten op neergelegd zijn. Francien wist vervolgens maar al te goed wat zij verder wilde voor de inrichting van de ruimte. Van een mooie dikke eikenhouten tafel, tot enkele groene muren.

Vanuit haar beroep als bloemstylist bij ’t Loo heeft zij de kwaliteit mooi alles te combineren. En dankzij de ervaring van Ronald (eigenaar van Hullegie Interieurbouw) is het gelukt de bouw en inrichting tot een geheel te laten zijn.

Landelijke vloer

Op de dag dat zij beide ons pand binnen liepen, viel al direct de keuze op de Steenstrips City. Met een collega tegelzetter besloten zij de gehele aanbouw met deze steen te beplakken. En dan dus niet op de wand maar op de vloer! Met tegellijm werd alles vastgeplakt. De laser zorgde voor een mooi lijnenspel. En natuurlijk werd de vloer niet in verband, geplaatst maar mooi willekeurig. Aansluitend werden de Steenstrips met een impregneer van Moeller Stonecare (vlekstop) behandeld. En als laatste werd er van zilverzand en cement een voeg gemaakt.

Douglashout en Baksteenstrips een schitterende combinatie

De wijze van voegen

Ik kan mij ooit uit de begintijd van The Flagstone Company herinneren hoe belangrijk het is om zilverzand voldoende te binden met cement. De verhouding van cement is daarbij meer. Want zilverzand is heel fijn en kent een groter oppervlakte dat gebonden dient te worden. En dus is de verhouding 1 cement op 4 delen zand (in plaas van 1 cement op 6 delen zand). Ronald zijn compagnon maakte de menging vrij dun aan. Zo kon hij het in een cementton over de vloer heen gooien en het vervolgens met een trekker in de voegen te trekken. Direct daarna maakte deze tegelzetter een menging van 1 cement op 4 delen zand maar dan zonder water. Met deze menging ging hij over de reeds gevoegde maar nog niet afgewerkte vloer heen. En aansluitend boende hij de Baksteenstrips schoon en zorgde ervoor dat de voeg mooi werd afgewerkt.

Sprakeloos

Mijn collega en ik zijn minstens 2 uur ter plekke geweest. De ruimte is ongelooflijk mooi geworden. Met de groene kleuren, de lichtinval en het uitzicht op de weilanden. Maar ook de waanzinnige vloer en de plannen voor taatsdeuren op langere termijn. Wat ons betreft is dit een groot succes.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.