Industriële woonkamer met Baksteenstrips op de vloer

Baksteenstrips vloer

 • Inventief om deze Steenstrips voor de vloer te gebruiken
 • Onderhoudsvriendelijke vloerbekleding
 • Authentieke en karaktervolle sfeer
 • Origineel en echt iets anders

Baksteenstrips vloer

Lees meer

City Baksteenstrips

Het gevoel van Waaltjes maar dan anders

Voor ons - als Flagstone Company - was het een aangename verrassing. Hoewel wij Steenstrips in de sfeer van Natuursteen en Baksteenstrips verkopen voor de wand en muur, kozen Ronald en Francien ervoor om de City Baksteenstrips voor de vloer te gebruiken.

Ronald is actief met een eigen interieurbedrijf en verrassend genoeg, is hij tegenover ons bedrijf gevestigd. Voor hem was het dus een eenvoudige beslissing om even naar de overkant naar onze nieuwe showroom te lopen.  

Vloer in de aanbouw

Ronald en Francien hebben de fantastische optie gehad om het huis, waarin zij wonen, verder uit te breiden. Met plezier en enthousiasme hebben ze vervolgens besloten om een bevriende relatie in het dorp Vaassen, waar zij wonen, een tekening te laten maken.

Bakstenen vloer

De nieuwe uitbreiding zou haaks op de reeds bestaande woning worden geplaatst, met aandacht voor een extra hoge nok. Het zou worden gebouwd met hout dat speciaal door de neef van Francien is gezaagd. Hij heeft namelijk een eigen houthandel en zagerij. Deze douglas balken vormen prachtige gebinten die ondersteuning bieden aan de volledige dakconstructie. Eén en ander is met zorg berekend in verband met het gewicht van de dakpannen die er bovenop liggen.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Landelijke vloer

Op de dag dat zij beide ons pand binnen liepen, viel al direct de keuze op de Steenstrips City. Met een collega tegelzetter besloten zij de gehele aanbouw met deze steen te beplakken. En dan dus niet op de wand maar op de vloer! Met tegellijm werd alles vastgeplakt. De laser zorgde voor een mooi lijnenspel. En natuurlijk werd de vloer niet in verband, geplaatst maar mooi willekeurig. Aansluitend werden de City Baksteenstrips met een impregneer van Moeller Stonecare (vlekstop) behandeld. En als laatste werd er van zilverzand en cement een voeg gemaakt.

Interieur

Francien wist vervolgens maar al te goed wat zij verder wilde voor de inrichting van deze fantastische ruimte. Van een grote eettafel met een dikke eikenhouten blad tot het schilderen van de muren een een natuurlijke, groene tint. Als bloemstylist bij ’t Loo weet Francien precies hoe zij alles mooi kan combineren. Tezamen met de ervaring van Ronald (eigenaar van Hullegie Interieurbouw) is bouw en de inrichting tot een geheel gevormd.

Douglashout en Baksteenstrips een schitterende combinatie

De wijze van voegen

Ik kan mij ooit uit de begintijd van The Flagstone Company herinneren hoe belangrijk het is om zilverzand voldoende te binden met cement. De verhouding van cement is daarbij meer. Want zilverzand is heel fijn en kent een groter oppervlakte dat gebonden dient te worden. En dus is de verhouding 1 cement op 4 delen zand (in plaas van 1 cement op 6 delen zand). Ronald zijn compagnon maakte de menging vrij dun aan. Zo kon hij het in een cementton over de vloer heen gooien en het vervolgens met een trekker in de voegen te trekken. Direct daarna maakte deze tegelzetter een menging van 1 cement op 4 delen zand maar dan zonder water. Met deze menging ging hij over de reeds gevoegde maar nog niet afgewerkte vloer heen. En aansluitend boende hij de Baksteenstrips schoon en zorgde ervoor dat de voeg mooi werd afgewerkt.

Sprakeloos

Mijn collega en ik zijn minstens 2 uur ter plekke geweest. De ruimte is ongelooflijk mooi geworden. Met de groene kleuren, de lichtinval en het uitzicht op de weilanden. Maar ook de waanzinnige vloer en de plannen voor taatsdeuren op langere termijn. Wat ons betreft is dit een groot succes.

Meer Baksteenstrips
 • City Baksteenstrips in beperkte dikte op de vloer - lichte voeg 9
  Baksteenstrips vloer

  Daar waar wij Steenstrips voor de wand verkopen, besloten Ronald en Francien de City Baksteenstrips voor de vloer te gebruiken.

 • Buitenmuur van het zwembad bij moderne kubistische villa, Ontwerp van Paul Ramakers 25
  Sterk in Steenstrip-visualisatie

  Hoe zien de Steenstrips er straks in uw ontwerp uit? Door middel van een 3D-designer en onze rendering maken wij het visueel zichtbaar.

 • Nieuwe showroom versierd met lampen 36
  Nieuwe Showroom

  Een prachtige nieuwe showroom met een oppervlakte van maar liefst 5600 m². Na 8 jaar zijn wij uiteindelijk verhuisd!

 • Foto Rianne Fotografie. Reemst Dienstverlening heeft de baksteenstrips geplaatst bij Gravity te Amersfoort. 15
  Baksteenstrips op kantoor

  Zelf een creatief kantoor inrichten. Gravity - online marketing pakte het zelf aan. Een mooie, stoere, Industriële inrichting!

 • Woonkamer met Baksteenstrips 12
  Boerderij met Baksteenstrips

  Het gevoel van een oude boerderij blijft behouden met Baksteenstrips. Een authentieke en landelijke uitstraling.

 • Baksteenstrips in de serre. 9
  Baksteenstrips in de serre

  Industriële Baksteenstrips gecombineerd met Balinese inrichting uitbouw/serre, grijze voeg, Steenstrips beperkt in dikte!

 • De keuken van The Flagstone Company met Baksteenstrips 18
  Baksteenstrips keukenmuur

  Baksteenstrips zelf plaatsen. Controleer de ondergrond en kies een industriële look

 • Bakstenen zelf plaatsen in de keuken - industriële stijl. 21
  Blogster plakt strips zelf!

  Marieke vond dat haar keuken nodig onder handen moest worden genomen. Zij plakte en voegde de Baksteenstrips zelf.

 • Steenstrips in de woonkeuken. 12
  Baksteen met sfeer

  Gezaagde Rode Baksteenstrips voor een industriële sfeer. Iets waar Sanne al een hele tijd naar op zoek was.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.