Wat zijn Steenstrips?

Van Natuursteenstrips tot Geopietra

Steenstrips zijn er in allerlei maten, kleuren en vormen. The Flagstone Company biedt een enorm assortiment met deze producten aan. En dat loopt uiteen van Steenstrips van Natuursteen tot composiet en baksteen. Steenstrips maken het makkelijker om een robuuste muur te maken zonder dat het veel ruimte in beslag neemt, terwijl de uitstraling hetzelfde blijft wanneer je een volle steen had gebruikt.

Openhaard met Geopietra Steenstrips | Bouwbedrijf van Middendorp

Geopietra Steenstrips

Dit is een gereconstrueerde Natuursteen met een beperkte dikte. In vele kleuren en vormen verkrijgbaar en zeer geloofwaardig. Het mooie is dat Geopietra Steenstrips met een dikte van 2-7 cm ook op isolatie kan worden gebruikt.

Rocks Steenstrips

Dit is feitelijk hetzelfde principe als Geopietra, enkel met het verschil dat dit puur Natuursteen betreft. Rocks Steenstrips zijn dus brokken Natuursteen die je op de muur kunt plaatsen. Dit product is in meerdere kleuren en maten verkrijgbaar.

Natuursteenstrips

Dit product wordt met kleine stukjes Natuursteen aan elkaar verlijmd. Het is dus eigenlijk een paneel dat men Natuursteenstrips noemt. Het makkelijke van dit product is dat het niet gevoegd hoeft te worden. Daardoor is het zetwerk eenvoudiger ten opzichte van andere Steenstrips ook omdat de panelen onderling in elkaar haken.

Baksteenstrips

Vooral voor plaatsen op isolatie en voor industriële muren worden Baksteenstrips gebruikt. Het is dus niet langer noodzakelijk om een massieve muur op te metselen. Met het voegmateriaal geeft het immers eenzelfde uitstraling.

Steenpanelen Puzzle

Een markante muur maken met Natuurstenen en geen lijnen zien van de panelen? Dan kies je voor Steenpanelen Puzzle. Het is een paneel met een wisselend verband. Een frame waar grovere Natuurstenen zijn ingelegd.