Buitenwand bekleedt met de Alpe Steenstrips

Bed & Breakfast Het Esse

 • Ontwerp op Wereldniveau
 • Mogelijkheid tot overnachting
 • Uniek locatie aan privé-meer
 • Steenstrips bepalen een groot deel van de uitstraling
 • Natuurlijke organische bouw

Bed & Breakfast – Albaplas

Lees meer

Bed & Breakfast met Natuurstenen

De Albaplas

Via kronkelende natuurwegen komen wij bij dit unieke project aan; namelijk Landgoed ‘Het Esse’. Het enorme perceel is gelegen aan een weelderige natuurplas: De Alba, gelegen in de omgeving van Apeldoorn. Daarbij ligt dit landschap eigenlijk best wel verscholen. Dus niet iedereen kent het bestaan van deze waanzinnige oase.

Natuur

Terwijl wij de lange oprit oprijden, worden wij ons direct bewust van de indrukken van deze enorme natuur. De wind die waait over het weelderige meer met onder andere grote scholen vissen en watervogels waaronder ganzen. De Alba kent daarnaast een bijzondere omranding van puur natuur bestaande uit wit zandbaaitjes en talrijke loofbomen.

Landgoed Het Esse

Het is alweer een paar jaar geleden dat Silvia en Richard eigenaar werden van deze begeerlijke plek. Een landgoed dat maar liefst 20 hectare water en 18 hectare grond behelst. En het unieke is dat er geen andere kavels van andere eigenaren zich aan het meer bevinden. Op de plek van het meer stond eerst de Alba fabriek.  Vervolgens is er een zandafgraving geweest waar kalkzandsteen werd gewonnen. Aansluitend ging het om winning van zand waardoor de plas is ontstaan. Na het stoppen hiervan is het natuurgebied in 2015 verkocht en teruggegeven aan de natuur.

Bed & Breakfast

Na aankoop van het perceel ontstond het plan om een unieke villa deels over het water te laten bouwen. Rekening houdend met de eisen die de gemeente hiervoor stelt. Daardoor is er ook een Bed & Breakfast aan toegevoegd die gerund wordt door de dochters, Chelsea en Kathlee, De kamers zijn spic en span, de gezamenlijke woonkamer is voorzien van de heerlijkste uitzicht plekken, het binnenzwembad is op temperatuur en ook de tuin ligt er prachtig bij.

Het kan niet anders dan dat dit een geslaagd eerste weekend wordt voor de gasten van deze Bed & Breakfast! B&B Het Esse is vanaf de eerste week al compleet vol geboekt op basis van een artikel geplaatst door dagblad De Stentor. Terwijl wij aan onze fotoronde werken, stromen de eerste gasten al binnen en net zoals bij ons: met open ogen en mond. Want het is een echte beleving, een ervaring. Eigenlijk een droom. Ik heb zelf zoiets niet eerder gezien in Nederland.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrips woonkamer aan de Albaplas

Yin en Yang

Bij aankomst van het landgoed staat een mooie robuuste eiken poort welke toegang biedt een weg. Deze loopt zeker enkele honderden meters langs het uitgestrekte meer. En dan links verrijst zich letterlijk deze imposante villa. Zelf ben ik ooit in Pennsylvania geweest bij het huis ontworpen door Frank Lloyd Wright (Falling Water en Kentuck Knob). En hetzelfde euforie gevoel zorgt er opnieuw voor dat ik kippenvel op mijn armen krijg. Spectaculair. De visie achter dit ontwerp is door Silvia en Richard bedacht. Vanuit het thema van Silvia’s werk zijn de vormen van het huis terug gebracht naar Yin en Yang. Dat zijn twee halve rondingen die in elkaar overlopen. En die ronding boven het water valt dus ook direct op als je aankomt.

Zweven boven het water

De zwaarste ronding wordt vanuit het water opgevangen door een betonnen steunpilaar. Dit detail maakt het huis bijna futuristisch. Daardoor zweeft de bovenste verdieping namelijk letterlijk boven het water. Het uitzicht vanuit deze ronding is spectaculair en biedt daarnaast een verkoelend, verhoogd en overhangend terras over het water. Waarbij je direct kunt kiezen of je links, rechts of voor wilt zitten afhankelijk waar de wind vandaan komt. Het wordt ons dus ook meteen duidelijk dat het niet om een standaard bouw gaat.

Perceel het Esse aan de Albaplas

Complexe bouw

Organische vormen nemen echter ook wel hoofdzorgen mee. Want een interieur en exterieur maken met muren die niet recht zijn, is niet gemakkelijk. Deze vormen lopen in de gehele villa door. Niets kan dus standaard worden toegepast.

Alles moet speciaal worden gemaakt. Dat geldt dus al bij de 1e bouwfase van de villa als het gaat om de betonnen onder kolom. Als ondernemers, zoals Silvia en Richard, moet je heel stevig in de schoenen staan en blijven geloven in de visie. Dit omdat het ontwerp niet altijd van een leien dak gaat.

Alpe Steenstrips als wandbekleding

Wellness

In het complex is een prachtig binnen zwembad en een sauna te vinden met een voortreffelijke uitzicht op de Albaplas. Met oog voor detail voor de inrichting. De natuurlijke kleuren, unieke lampen, massief eiken deuren en de gehele verdere ambiance geven deze wellness een Aziatische uitstraling. Kortom: een unieke plek waar rust en natuur centraal staan. Daarbij kunnen de gasten heerlijk zonnen op het privé strand of tot rust komen in de buiten sauna.

Natuurlijke omgeving

Na de aanrijroute gevolgd te hebben, kom je eerst uit aan de achterkant van het gebouw. Daarop zijn direct dan ook de unieke Steenstrips te zien van Geopietra. Een mooie harmonieuze kleur die past in het landschap, uiteenlopend van bruinoranje tinten naar blauw/grijs-zwart. De Steenstrips zijn van een markante vorm en niet te klein. Dat wil zeggen dat ze robuust naar voren komen met een markante aanwezige voeg. Een iets grove steen die past bij de bosrijke en natuurlijke omgeving. De Flagstone bevloering benadrukt de natuurlijke omgeving. Aan alle gevels zijn de Steenstrips terug te zien om de natuurlijke sfeer te accentueren. Het is van buiten naar binnen doorgevoerd. Een zeer aangename toevoeging dat zeker bijdraagt aan het niveau van deze spectaculaire villa.

  -Gevonden in categorie: Geopietra, Rots en Mediterrane-steenWis filters
 • Cascata steenstrip wandbekleding keuken | Fotografie: Arjo van der Graaf 163
  Isolatie
 • Een buitenlandse sfeer voor de schitterende veranda - Deze Steenstrips koop je in Vaassen 89
  Isolatie
 • Natuursteen Loolaan Apeldoorn gevelbekleding. 69
  Isolatie
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
  Isolatie
 • Luxe keuken wandbekleding - Moniga Steenstrips. 98
  Isolatie
 • Referentie projecten - Natuurlijke muur met Geopietra Steenstrips in de showtuin van Harn Bestratingsmaterialen 14
  Isolatie
 • Steenstrips op de binnenmuur aan de Albaplas 64
  Isolatie
 • Buitenmuur met Geopietra | Realisatie: Aerdenhout villabouw 31
  Isolatie
 • Binnenmuur met Steenstrips | Realisatie Joremco 17
  Isolatie
 • gereconstrueerde Natuurstenen Geopietra. 29
  Isolatie
 • Geopietra steenstrips Vallese - buitenmuur gevel. 14
  Isolatie
 • Liguria Steenstrips van Geopietra 11
  Isolatie

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.