• Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    What is 7+9?

Modern Wonen

Een wand met de sfeer van puur Natuursteen. Ontworpen van binnen naar buiten. De muur loopt volledig door het gehele huis. In de plint en de schoorsteen komt dit mooie element terug.

Geopietra: de eyecatcher

Lees meer

De sfeer van pure Natuurstenen muren

Ontwerp: BNLA Architecten - Eric Lemstra

Via het internet (de foto van het Project Bergen) kwamen deze opdrachtgevers bij Eric en zijn collega's terecht. Dit keer ging het om een mooie kavel nabij Vlissingen. De opdrachtgevers wonen in Zwitserland en besteden veel van hun vrije tijd in deze omgeving. Zij hebben daarom gekozen een kavel aan te kopen voor een luxe Vakantiehuis waar zij na pensionering permanent kunnen gaan wonen.

Foto album

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrips op isolatie

De villa bevat 5 slaapkamers en 5 badkamers. De opdracht voor BNLA Architecten was een Modern Huis met Karakter. Voor Eric is dit herkenning van het doel want de nieuwe slogan van BNLA wordt: ‘Exclusief Wonen inclusief Karakter’. Een specifieke wens bij het ontwerp was de strakke rieten kap. Deze is modern vertaald in de tekening. Er zijn daarom geen dakkappellen aangebracht. De moderne aanbouw loopt harmonisch door het huis van voor naar achter. Het is op deze manier echt een onderdeel van het ‘hoofd-gebouw’ en vormt daardoor een totale eenheid. De Steenstrip is mede gekozen vanwege de roots van ‘Zwitserland’ en de inspiratie van het project in Bergen. Door een grove robuuste Steen te kiezen met een horizontale vorm wordt het moderne aspect subtiel geaccentueerd en is van binnen naar buiten doorgevoerd. De Steenstrips worden zowel van onder als van boven aangelicht waardoor het reliëf van de Stenen optimaal zichtbaar is. Het gehele huis is duurzaam gebouwd met hoogwaardige isolatie. Bijzonder aspect is dat de voorzijde tevens de zuidzijde is en dat bepaalt daardoor het gehele ontwerp van de woning. Het huis is daardoor meer op de voorzijde gericht en dus naar achteren op het kavel geplaatst. Dit resulteert dat het zonneterras zich aan de voorkant bevindt en je vanuit het huis door de harmonicadeuren – makkelijk naar buiten kunt lopen. Door de aanbouw is er tevens ruimte gemaakt voor een overkapping waar ook een open haard is gerealiseerd. Optimaal wonen op deze manier!  Eric is trots op het robuuste aspect van de nokhoogte dat vooral vanuit de hal goed zichtbaar is. Je kijkt dan ongeveer 10 meter hoog en de grote spanten maken het karakter.

Projecten met Geopietra
Het Flagstone Magazine - een uitgave van The Flagstone Company

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.