Steenstrips open haard - antraciet kleur.

Geopietra – Open Haard

  • Contrasten opzoeken in het interieur
  • Mooi wit stucwerk combineren met Steenstrips
  • Decoratief accent voor de haard
  • Voor binnen en buiten
  • Bekijk alle voorbeelden!

Geopietra – Open Haard

Lees meer

Steenstrips open haard - Foto's

Schouw - schoorsteen

In vuur en vlam met Steenstrips. Bij een knapperend haardvuur mogen Steenstrips niet ontbreken! Men kan met de Steenstrips van Geopietra een mooie robuuste bekleding van de open haard of schouw creëren. De variatie is enorm groot. Er zijn vele soorten Steenstrips en tegels voor de haard verkrijgbaar in meerdere kleuren. Veel van onze relaties willen een gas- of open haard, kachel of buitenhaard met de Steenstrips van Geopietra. Bekijk hieronder alle foto’s en verschillende toepassingen die bij uw haard kunnen passen. Let daarbij op de vorm van uw haard of kachel. Wat is de beste toepassing? En beoordeel de beste afwerking van de haard!

 

Bekleden van haarden

Veel van onze relaties zijn op zoek naar een accent voor een wand voor de open haard of bijvoorbeeld gashaard. Daarop volgen er altijd een aantal vragen.

  • Wat is de geschiktheid van de muur van de vuurbron? De haardwand dient dragend te zijn en een cementgebonden lijm aan te kunnen.
  • Kan de muur tegen warmte? De meeste lijmen kunnen ten minste 75 graden aan. Het heeft echter onze voorkeur om Steenstrips niet in de vuurmond te plaatsen maar rond de haard. Houdt daarbij met kachelpijpen het liefst enige afstand ten opzichte van de muur. Zorg dat alles brandveilig is.
  • Hoe kan ik de vuurmond van de gashaard afwerken? Bekijk hiervoor alle mogelijkheden die wij tonen in de foto’s. Het is de bedoeling dat het niet zichtbaar is dat er met Geopietra Steenstrips op de haard is gewerkt. Daarbij geldt: ongelijk is gelijk. Dus laat de buitenkant ten opzichte van de Steenstrips uitsteken. Dat wil zeggen: de zijkanten (de muren) naast het gat van de open haard dienen voldoende breed te zijn.

Cascata Steenstrips (Geopietra) open haard.

Teken een haard simpel

Wij zeggen altijd: zoek het in de eenvoud. Dat wil zeggen: voldoende hoog en breed ontworpen. In een klein ontwerp zien wijzelf liever geen extra opbergvakken voor hout. Bij het ontwerpen van een open haard, zorgt u voor voldoende diepte in de muur. Tenminste als daarvoor ruimte is. Daarmee bedoelen wij het volgende. Maak de open haard liever 50 cm diep dan 10 cm. En denk aan voldoende ruimte aan de zijkant van de vuurmond. Bijvoorbeeld: de muur van de open haard is 1 meter en 50 cm. Dan prefereren wij geen vuurmond van 1 meter 20. De verhoudingen met de zijkanten van de vuurmond kunnen dan groter.

Maak een proefopstelling

In dat geval adviseren wij u de open haard opnieuw uit te tekenen. Want ook de Steenstrips dienen goed tot hun recht te komen. De Natuurstenen geven bij een open haard in principe al 3D effect. Meer afleiding – zoals opbergvakken is dan niet nodig. Dat verstoort het effect van Steenstrips bij de open haard juist. Het is wel mooi om aan extra lichtpunten te denken die de haard goed aanlichten.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.