Wandbekleding in de keuken met steenpanelen Puzzle Oranje Kwartsiet.

Gestapeld Natuursteen

Lees meer

De zoektocht naar Natuurstenen brokken

Ontwerp: Architect Bas de Bats

De Bats BNA Architecten staat voor een hedendaagse vormgeving waarbij ernaar wordt gestreefd dat deze 'de tands des tijds' aan kan, terwijl de affectie voor de architectuur van de dertiger jaren tot uiting komt in projecten voor opdrachtgevers die een meer klassieke vormgeving voorstaan.

Natuurstenen Muren in de sfeer van gestapeld natuursteen

Bas vertelt: “na de ontwerpfase – waarin een schets tot stand kwam met veel natuurstenen muren, ben ik samen met de opdrachtgever in eerste instantie op zoek gegaan naar pure brokken natuursteen. Achteraf gezien bleek dit voor onze toepassing een minder geschikte optie. En dus gingen wij op zoek naar alternatieven. Wij waren in eerste instantie zeer sceptisch als het gaat om het “verlijmen” van materiaal. Dat is best even anders denken. Uiteindelijk gaat het om het resultaat en de uitstraling. Als er tussen de suggestie en de waarheid geen verschil is wat betreft het beoogde doel qua zicht, ligt niets deze toepassing meer in de weg.”

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

In eerste instantie hebben wij bij The Flagstone Company de standaard Steenpanelen gezien, maar die hebben toch door de robuuste stenen in de cementen basis meer rechte lijnen. Mijn opdrachtgevers wisten heel goed wat zij wilden: de kleur en soort stenen was voor hen vrijwel direct duidelijk. Een inventieve oplossing werd aansluitend geboden door The Flagstone Company als het gaat om de nu toegepaste Puzzle Steenpanelen. De Puzzle panelen vallen als puzzelstukjes in elkaar en dan met name de hoekoplossingen maakt het geheel tot een pure massieve muur waarbij men het gevoel krijgt van gestapeld natuursteen. Alsof alle stenen handmatig gestapeld zijn. Zelfs volgens deze methode is het zetwerk aanzienlijk. Bij het plaatsen van de eerste muur was de reactie van de eigenaresse: “het is nog mooier dan ik dacht. Vanuit de keuken beleef je dit huis optimaal. Het is feitelijk een cabrio-keuken.

Ontwerp met Natuursteen

Er is zeer veel met glas gewerkt en alle deuren kunnen via een vouwpui open. Hierbij wordt buiten “binnen” en visa versa. De wens van de opdrachtgevers was om het vrijdragende overstek boven het terras groter te maken dan op de eerste schetsen was aangegeven. Deze wens maakte het echter noodzakelijk dat er tegen mijn zin in ondersteuningen moesten worden aangebracht. Ik heb daarop dragende elementen ontworpen die er niet als zodanig uitzien: kolommen in de vorm van bomen, gemaakt in Corten-staal. Op deze manier blijft het voor het gevoel een vrije uitkragering. Wij hebben de ‘boomkolommen’ 1 jaar te voren laten maken en laten verroesten. Er is nu een veranda ontstaan van 5,5 x 7 meter. Er wordt optimaal van het terras gebruik gemaakt met een door mijzelf ontworpen buitenkeuken. Wat betreft buiten, is het ontwerp voorzien van donkere kozijnen. Dit maakt het geheel rustig en zorgt dat de juiste accenten aandacht krijgen. Als architect, heb ik weinig kleuren gebruikt. De blauwe kleur in het dak doet denken aan vergroend koper. Totale oppervlakte van het huis is maar liefst 1700 kub, voorzien van alle luxe tot een mooie fitnessruimte en bibliotheek aan toe. De opdrachtgevers ervaren het huis als zeer rustgevend, de sfeer van buiten loopt door naar binnen: een zen huis, voor een groot deel dankzij de rust van de stenen muren.”

Gestapeld natuursteen met Puzzle Steenpanelen

“Een inventieve oplossing werd aansluitend geboden door The Flagstone Company als het gaat om de nu toegepaste Puzzle Steenpanelen. De Puzzle panelen vallen als puzzelstukjes in elkaar en dan met name de hoekoplossingen maakt het geheel tot een pure massieve muur waarbij men het gevoel krijgt dat alle stenen handmatig gestapeld zijn. Zelfs volgens deze methode is het zetwerk aanzienlijk.

Architect:


Bas de Bats

Steensoort:


Oranje Kwartsiet

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.