Gevels, wanden, Natuursteen

Gevels, wanden, Natuursteen

Lees meer

Steenstrips binnen en buiten

De sfeer van rechtlijnige Natuurstenen

Vlakbij Schiphol in de landerijen staat een prachtig huis met een grote paardenstal. Het is een in het oog springend pand in de omgeving. Een fijne plek voor Oscar en Nicolette, waarvoor het buitenleven een belangrijke rol speelt. Voor iemand die veel reist zoals deze piloot en zijn gezin is het belangrijk om een fijne thuisbasis te hebben.

Een belangrijke rol daarin speelde het feit dat er ruimte moest zijn om een paard bij huis te houden. Hiertoe vonden Oscar en Nicolette een eenvoudige woning van zo'n 330 m3 met vrij veel land erbij. De ambitie om iets met het huis te doen was er vanaf het begin. Via een vriend kwamen ze uit bij Raak Architecten en daarmee in contact met hun aanstaande projectarchitect Wytse de Winter. Lees onderaan de pagina verder.
Foto album

Architectennetwerk Elan

Aan ideeën ontbrak het zowel de opdrachtgever als de architect niet. Lastiger waren alle bepalingen rond buitenplans ontheffingen en regels rond het afbreken en weer opbouwen van delen van de woning. Voordat dat voor elkaar was, waren ze tweeënhalf jaar verder. Volgens Raak wordt communicatie de sleutelrol in alle trajecten in de steeds complexer wordende bouwpraktijk. Een solide samenwerking met betrokken disciplines zorgt voor de beste resultaten. Wytse de Winter en Wiebe van Houten zijn mede-oprichters van Elan, een jong architectennetwerk in Leiden en maken deel uit van het Kring-Bestuur Rijnland van de Bond van Nederlandse Architecten. Veel tijd wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe principes en concepten om te komen tot het ontwerp van intelligente gebouwen.

Geopietra Steenstrips assortiment

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrips binnen en buiten

Van Oscar en Nicolette kreeg RAAK Architecten de opdracht om hun woonhuis flink aan te pakken. Dat werd een echte uitdaging, want ondanks dat er woonbestemming op het pand zat, was dat niet voor het gewenste aantal m3. De paardenstal haalde al een groot deel van het te bebouwen oppervlak af. Uiteindelijk werd door het doen van twee bouwaanvragen en met ondersteuning van een goede plan-toetser van de gemeente ervoor gezorgd dat het bouwvolume gerealiseerd kon worden. In feite is er nu een volledig nieuwe buitenzijde gerealiseerd en is het volume van de gehele woning uitgebreid tot zo’n 950 m3. Het idee was om een haard te realiseren die van binnen naar buiten zou doorlopen. Deze moest een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk krijgen, door bijvoorbeeld het gebruik van natuursteen.

Geopietra op de haard

Dat met de keuze voor Geopietra de haardpartij “de eyecatcher” van het huis zou worden, hadden we wel verwacht. Je kiest voor een product dat wat niet Hollands aandoet. Het is niet iets wat je hier al veelvuldig ziet natuurlijk. Hoe de mix van het type stenen, de voegkleur, de diepte op een groter oppervlak uitpakt was wel even spannend, maar gezien het prachtige resultaat zijn we heel blij met de keuze voor Geopietra Blumone  in plaats van baksteen.

Geopietra plaatsen

Haard van Steenstrips: de “eyecatcher”

Om het pand uit te breiden, heeft echt bloed, zweet en tranen gekost. Doordat we moesten werken met bestaande muren werd het uiterste in het ontwerp van ons gevraagd. Eerst moesten we de definitieve stijl bepalen. Het pand en de locatie lenen zich voor een strakke uitvoering, maar daarbij werd ook gekozen voor landelijke details die sfeerverhogend werken. De vele niveaus in de woning zijn een pluspunt en de Geopietra Steenstrips op de haard die van binnen naar buiten doorloopt, geeft het extra cachet en de warme uitstraling aan de woning.

Architect:


Élan architecten bv

Steensoort:


Steenstrips Blumone

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.