Mediterrane stenen bij de veranda en de schuur

Mediterrane Stenen:

 • Mooie Rocks Steenstrips beperkt in dikte
 • Geschikt voor wandbekleding voor gevels en muren
 • Met een lichte voeg geeft deze Steen een mediterrane sfeer
 • De sfeer van Zuid-Europa!

Mediterrane Stenen

Lees meer

Zelf Rocks plaatsen in de tuin

De veranda met mediterrane Stenen

Na bijna 11 jaar werkzaam te zijn in de Natuurstenen business, heb je toch wel het idee dat je zo langzamerhand alles gezien hebt. Niets is minder waar! Wat was ik verrast na mijn bezoek aan Henrico en Angela. Henrico is werkzaam in het onderhoud van tuinen.

Als ik verder doorvraag, blijkt dat hij ons heeft gevonden via zijn werkgever 't Wencop. Ons Flagstone Magazine lag daar omdat ik de laatste tijd al veel contact heb gehad met de eigenaar Peter van den Bunt. Henrico raakte - na het lezen van het Flagstone Magazine - geïnspireerd en besloot samen met Angela een bezoek te brengen aan de showroom van The Flagstone Company met interesse voor de aankoop van mediterrane Stenen.  

Kleine achtertuin met bijzondere Natuurstenen

Deze leuke tuin van Henrico en Angela is niet bijzonder groot. Daarom is het zo ontzettend krachtig wat er door Henrico bedacht is. Wat het ontwerp interessant maakt, is dat de sierlijke tuin eigenlijk alles bevat wat je nodig hebt. Een heerlijke veranda en een mooie schuur voor de fietsen en kliko’s. Verder is er ook een achter uitgang die niet opvalt. Voor de kinderen is er een heerlijk grasveld met Stapstenen. De gehele achtertuin is dus redelijk onderhoudsvrij. Als je de woonkamer binnenkomt, heb je direct de neiging naar de lommerrijke tuin te lopen. Henrico heeft wat dit betreft het voortouw genomen en alles zelf bedacht.

Mediterrane Stenen zelf plaatsen

Tijdens het bezoek aan de showroom van The Flagstone Company in Vaassen zijn beide geholpen door collega Dennis. Dennis heeft hen gemotiveerd om het zetwerk van de Rocks Steenstrips zelf te gaan doen. Er werd gekozen voor de Rocks Oranje. Eerst waren zij beide over het plaatsen van de Steenstrips nog redelijk cynisch. Maar al snel trokken Henrico en Angela de stoute schoenen aan. Op advies van Dennis werd er eerst aan de binnenkant een proefmuur gerealiseerd. Het plaatsen van een proefmuur met Steenstrips is om verschillende redenen handig. Allereerst is de ervaring van het zetwerk van essentieel belang. Namelijk of het zetwerk van de Steenstrips bevalt. Als dat niet het geval is, is er altijd een mogelijkheid om het zetwerk neer te leggen bij een ambachtelijke zetter. Ten tweede is er direct een beoogd resultaat van deze mediterrane muur te zien. Aangezien Angela niet volledig tevreden over de proefmuur met Steenstrips was, stak zij direct de handen uit de mouwen en besloot daarom Henrico bij deze klus te gaan helpen.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Voegen van Steenstrips

Angela legde de grote hoeveelheid mediterrane Stenen uit en puzzelde. Henrico heeft de – in dikte beperkte – Steenstrips vervolgens geplaatst. Deze samenwerking bleek een groot succes! Aansluitend heeft Henrico gevoegd met het Geobi voegmateriaal. Ook hier koos hij een andere techniek dan bij het tweede deel dat hij plaatste. Het beste bleek om de spuitzak voor de voeg niet al te veel te vullen. “Dan blijft de voeg namelijk eenvoudiger te verwerken en wordt de spuitzak in de handen niet te zwaar”. Angela voegt toe: “Ik leek op een gegeven moment net een bouwvakker. Ik ging na de drogingstijd direct met een voegspijker er achter aan! Het beste is om de voeg tussen de mediterrane stenen goed in de gaten te houden. Zodra het korrelig wordt, krab je het er eenvoudig uit. Het is belangrijk niet te kort maar ook niet te lang te wachten. Eigenlijk zodra je het probeert, is het belangrijk dat de voeg eruit korrelt terwijl je een krab-beweging maakt.” Henrico kreeg – naar mate de klus vorderde – er zelf steeds meer aardigheid in. Hij is super trots op hun gezamenlijke aanpak. 

Mediterrane sfeer

Het resultaat doet mediterraan aan. Dit komt door de keuze van Steenstrips en de lichte voeg (Geobi Sabbia). Aansluitend hebben Henrico en Angela gekozen voor mediterrane terracotta dakpannen, Monnik en Non. De keuze die Henrico en Angela gemaakt hebben, valt zeker in de smaak voor iedereen die een klik heeft met bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk. Ik heb zelf inmiddels ook besloten dat ik een nieuw projectje thuis ga uitzoeken voor deze geweldige Steen.

Steenstrips Rocks Oranje op de wand. Sfeervolle veranda en schuur. Stapstenen in het gras en Flagstones op het terras.

  -Gevonden in categorie: RocksWis filters
 • Rocks Ibiza. Binnen- en buitenmuur. 76
 • 73
 • Steenstrips buiten. 98
 • Steenstrips muur met Rustieke lei en boomstam 47
 • Rocks Steenstrips plint van het huis. 58
 • Rocks Steenstrips van puur Natuursteen (beperkt in dikte)) voor de wand. 33
 • Aannemingsbedrijf J. van der Windt 52
 • Zikkiz Steenstrips voor terras en wand 21
 • Natuurstenen wandbekleding brokken - chalet. - Rocks Grey Steenstrips 32
 • 15
 • Rocks Melan. Buitentoepassing. Ook hoekstukken verkrijgbaar. 44
 • Brug met natuurstenen rocks. 11

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.