deel deze pagina

 • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Moderne villa

Lees meer

Feest in de Blaricummermeent!

Geopietra bij moderne, kubistische woning

Een schitterende, kubistische villa in de nieuwe Blaricummermeent. Een jonge nieuwe en luxe wijk vlakbij het Gooimeer. Deze exclusieve buurt grenst aan de noordzijde van Blaricum en oostzijde van Huizen. Gevarieerd en speels, gebaseerd en geïnspireerd op het oude dorp Blaricum. Enkel met dat verschil dat het thema 'water van het Gooimeer' een belangrijke rol in deze nieuwe wijk speelt en bijna iedere woning met de achtertuin aan het water grenst.

Vanaf Almere, Huizen, Naarden, Bunschoten en andere omliggende plaatsen kun je direct naar deze wijk toe varen. En mensen die al hun huis zijn ingetrokken, zien overigens al menigeen nieuwsgierig voorbij “suppen” (suppen is het woord voor staand roeien op een surfplank).

Blaricummermeent

Het is een eis van de gemeente dat alle huizen in de Blaricummermeent geen hekken gebruiken, maar heggetjes en dat het accent op het groen ligt. Er zijn hierbij enkele korte, rechte woonstraatjes die doen denken aan de rechte verkaveling van de gemeenten die hier ooit waren. Daardoor krijgen alle huizen veel karakter. En lopen daarnaast ook extreem uiteen in architectuur.

Wij zien vooral veel villa’s met rieten daken. Hiernaast zien we juist ook het contrast met moderne kubistische woningen. Deze moderne kubistische woningen hebben bijvoorbeeld veel witte vlakverdelingen. Als je door deze nieuwe, luxe buurt rijdt, is het telkens een verrassing wat voor bijzondere details je tegenkomt. En van rondrijden is eigenlijk geen sprake. Er wordt op dit moment namelijk volop gebouwd. Er is van alles te zien, van een groot bijzonder zwembad op een vrachtwagen tot hoveniers met mooie berkenboompjes. Het is er een drukte van jewelste. Er is dus veel variëteit in het ontwerp, het straatbeeld en de wensen van mensen. De woorden gezellig, smaakvol en luxe horen hier echt thuis!

Bijzondere inrichting door Dieke en Peter

Iets wat niet voor mogelijk werd gehouden, werd voor Dieke en Peter toch waarheid. Er bleken op een gegeven moment zeven inschrijvingen op hun kavel te zijn. Ondanks dat gingen zij toch het gevecht aan. En dat wonnen ze onverwachts. Sinds april zijn ze eindelijk de trotse eigenaren van dit mooie huis.

Zowel Dieke als Peter reizen veel. Zo staat er een bijzonder schilderij van glas in de living, met een foto die Peter zelf heeft gemaakt in Cambodja. Daar zijn de kleuren van het interieur verder op afgestemd.

De woonkamer met open keuken is een plek om heerlijk na het werk tot rust te komen. Uitkijkend over het water of heerlijk zittend in de keuken met een glas wijn en een knapperend vuurtje. Het is fijn om zo’n heerlijke woonsituatie te hebben. Peter heeft zelf een drukke baan. Hij is namelijk de succesvolle conceptbedenker van particuliere basisscholen. Deze scholen richten zich op kinderen die extra aandacht nodig hebben. Hoogwaardig particulier onderwijs waardoor kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Steenstrips op de Open Haard

Baas Architecten

Het huis van Dieke en Peter is ontworpen door Architect van Martijn Jansen van Baas Architecten. Een middelgroot bureau gevestigd in ’t Gooi met de focus op moderne ontwerpen. Martijn geeft aan dat de Steenstrips van Geopietra een bijzonder accent geven aan de woning. Eerst zou enkel de gevel met Steenstrips worden bekleed. Echter vond de familie het effect van de Steenstrips zo mooi, dat ook de muur bij het water is meegenomen. Martijn is enthousiast over de unieke mogelijkheden van Geopietra. Bij Geopietra kunnen de stenen met de sfeer van puur Natuursteen direct op isolatie worden verlijmd. Martijn neemt dit daarom mee in het ontwerp van meerdere woningen.

Locatie aan het water

Al eerder hadden mijn collega’s intern aangegeven om even langs te gaan bij dit mooie huis. Ik was in eerste instantie eigenlijk verward toen ik door de buurt reed. Met name over de grote metamorfose. Ik heb namelijk jarenlang in Baarn gewoond. Toen kwam ik hier als kind in de buurt zwemmen. Later voer ik samen met mijn man Peter, hier vaak voorbij met onze houten platbodem (zeilboot). Vervolgens is er nu te zien dat dit fantastische project hier is verrezen. Zoveel woongenoot en zo heerlijk dicht bij het water.

Interview of verjaardag?

Ik was ervan op de hoogte dat er nog een team foto’s zou komen maken. Dus voor Peter en Dieke veel drukte. Maar ik zie de samenkomst zelf altijd wel als een groot voordeel. Casper, Milou en Jurrit (fotograaf) van The Art of Living zijn er namelijk ook. Met hen hebben wij als bedrijf een goede samenwerking. Dus, als mijn foto’s niet lukken, heb ik direct een mooie back-up . Want The Art of Living is een professioneel bedrijf met de uitgave van een luxe magazine. Dit bedrijf is gevestigd in België en Nederland. The Art of Living is expert op het gebied van interieur en exterieur en alle mooie details die daarbij horen. Bovendien delen zij informatie makkelijk. Het kost mij daarom ook niet al te veel moeite iets terug te doen en om Casper en Milou te overtuigen zelf ook nog even te ‘schijnen’. Daarmee is het moment van gezelligheid vast gelegd.

Maar er gebeurt meer!

Want hoe verrassend kan het leven in elkaar zitten. Terwijl The Art of Living- medewerkers en ik elkaar proberen af te lossen met fotografie, eigenlijk door niet door elkaar heen te lopen, zie ik in mijn ooghoek een ander contact van de architect binnenlopen. Ik kijk als eerste mevrouw recht in de ogen aan. En denk bij mijzelf:  ‘hoe kan het, ik ken haar!’.

Achter in mijn hoofd hoor ik een stemmetje: “Hellen joh, dat kan niet. Dat zou te toevallig zijn en te ver weg van waar je nu woont.” Maar zodra ook meneer naar binnen loopt, begin ik wel heel hard te roepen. “Mariëtte, Frits, hoe is het mogelijk! Hoe kan dit!” We snappen er beide niets van. Het zijn bekenden van mij van 20 jaar gelden, van de NCRV, waar ik ooit werkte. Eigenlijk directe collega’s van mijn zus. Dus stel je voor: zij kennen de eigenaren niet, maar zijn uitgenodigd door Martijn de architect, om eens kennis te maken met zijn werk. Echt ongelooflijk toevallig.

Prachtig resultaat

Voor ik het weet, is het geen afspraak meer, maar krijgt het een karakter van een gezellige verjaardag. Zijdelings strijk ik neer op het terras met Martijn om verder te praten over zijn mooie werk. En daarbij krijg je direct het gevoel van ‘thuis zijn’. Het is dat ik deze dag met 31 graden verder moet naar Rotterdam! Eigenlijk is dit één van de meest bijzondere afspraken geweest, ooit. De hartelijkheid, de gezelligheid, de geslaagdheid van de Steenstrips. Maar daarbij ook nog de grote verrassing van het weerzien van mensen.

Architect:


Martijn Jansen - BAAS Architecten

Steensoort:


Paneel Scaglia

Meer kubistische woningen met steenstrips
 • Moderne villa met Scaglia Steenstrips | Bouwbedrijf Osnabrugge | Fotografie Nanette de Jong 12
  Steenstrips buitengevel

  Steenstrips op de buitengevel, een prachtig contrast gecreëerd door natuurlijke Steenstrips en stucwerk. Zowel in Interieur als Exterieur.

 • Kubistische villa met Steenpanelen 6
  Kubisme met tegengestelde lijnen

  De vormen zijn kubistisch met tegengestelde lijnen hetgeen de villa speels en zeer aantrekkelijk maakt.

 • Prachtige villa met Steenpanelen aan het water | Copyright: The Art of Living, Jurrit van der Waal 21
  Moderne villa

  Een schitterende, kubistische villa in de nieuwe Blaricummermeent. Een jonge nieuwe en luxe wijk vlakbij het Gooimeer.

 • Duurzaam bouwen, dat kan met Geopietra Steenstrips 9
  Architect Anne-Marie Pors

  Sinds dit jaar werkt Anne-Marie Pors als bedrijfspartner samen met Leenders Architecten & Ingenieurs in Veghel.

 • Buitenmuur met Steenstrips 6
  Geopietra – Rigo Steenstrips

  Deze kavel werd in 2018 aangekocht. Het terrein was verwilderd en er stond een verouderd huis op. Maar nu is er een kubistische villa verrezen.

 • Steenstrips op de Kubistische woning 18
  Van Flamant naar modern

  Van landelijk appartement naar minimalistisch. Op een mooie hoekkavel staat deze prachtige kubistische villa.

 • Steenstrips in een moderne keuken. 15
  Steenstrips – Architectuur

  Steenstrips in de Moderne architectuur. Roland houdt van ultra strak. Sacha kiest voor modern met warme sferen.

 • Grijze steenstrips gevel. 34
  Moderne Steenstrips

  Steenstrips van Geopietra worden steeds meer toegepast doordat verwerking op isolatie mogelijk is. Mooi met Stuc!

 • Buitenmuur van het zwembad bij moderne kubistische villa, Ontwerp van Paul Ramakers 25
  Sterk in Steenstrip-visualisatie

  Hoe zien de Steenstrips er straks in uw ontwerp uit? Door middel van een 3D-designer en onze rendering maken wij het visueel zichtbaar.

 • Steenstrips op gevelisolatie van Strikotherm. 18
  Gevelisolatie

  Een luxe villa met optimale belijning. Ontwerp: Grosfeld van der Velde Architecten Breda. Steenstrips en Gevelisolatie!

 • Prachtige woning met steenstrips op de wand. 18
  Architect Pieter van Dam

  Trots staat Pieter voor zijn project. Een project zoals hij zegt: “once in a lifetime”. Zo mooi en zo compleet.

 • Steenstrips modern en duurzaam huis. 21
  Steenstrips – kubistisch

  Een ontwerp van Best Architecten. Het is de trend van deze tijd. Moderne kubistische villa's volledig duurzaam gebouwd.

 • Steenstrips bij de oprit van moderne villa 31
  Scaglia Steenstrips als contrast

  Donkergrijze steenstrips te verwerken op gevelisolatie. Vaak gekozen met wit en kubistische vormen. Lees meer!

 • Steenstrips kubistische woning Marco van Veldhuizen geplaatst op gevelisolatie 17
  Steenstrips buitengevel

  Marco van Veldhuizen heeft voor de buitenhaard en buitengevel gekozen voor Blumone Steenstrips rechtlijnig.

 • Steenstrips Scaglia, stoer en mooi ontwerp 12
  Steenstrips Kubus villa

  Kubistische villa met Strikolith gevelisolatie ontworpen door Van der Padt & Partners Architecten.

 • Toce Steenstrips buitenafwerking. Een ontwerp van Architect ir. Hans Witte. 6
  Steenstrips, hout en stuc

  Steenstrips voor de buitengevel en schoorsteen van deze villa. De woning bestaat uit meer dan 50 procent hout.

 • Dormio Resort te Maastricht met Montepanel Steenstrips 12
  Muur bij vakantiepark

  Vakantiegangers kunnen hier terecht om te genieten van het bruisende centrum, of om tot rust te komen in de natuur.

 • Ortho Fleur te Barneveld. 15
  Isolatie, stuc en Geopietra

  Geopietra Steenstrips op isolatie met Stuc. Op de buitengevel van deze Orthodontiepraktijk Robuuste Steenstrips!

 • 20
  Natuurstenen gevelbekleding

  Wim en Desiree deden inspiratie op in Italië. Het resultaat is een mooie Geopietra wandbekleding met verlichting.

 • Lathmer de Wilp heeft gekozen voor de Blumone Steenstrips van Geopietra 27
  Architect Rik Lagerwaard

  Architect Rik Lagerwaard koos voor uitbreiding van de 2 wooneenheden De Latmer voor wanden Geopietra Steenstrips.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.