Natuursteen op isolatie

Natuursteen op isolatie:

  • Strikotherm Gevelisolatie bekleden met Geopietra Steenstrips
  • Samenwerking The Flagstone Company, Strikolith, Geopietra
  • Geopietra: gereconstrueerde Natuurstenen met vele voordelen
  • Abitasistema is een gegarandeerd systeem

Natuursteen op isolatie

Lees meer

Geopietra en Strikotherm gevelisolatie

Energiebewust bouwen met gevelisolatie en Steenstrips

Strikolith is van oudsher bekend van de mooie stucmaterialen en sierpleisters. Daarnaast is Strikolith al vijf decennia toonaangevend op het gebied van gevelisolatie en -renovatie. Er zijn drie merken die Strikolith voert: Strikolith voor gevel- en plafondafwerking (zoals sierpleisters, design-producten, afbouwverven, gipsen, plamuren, etc.). Strikotherm voor gevelisolatie en gevelafwerking (denk hierbij aan EPS, RESOL en houtvezel) en Bofimex is duurzaam en ecologisch in de restauratie.

In Nederland bouwen we sinds jaar en dag met een spouwmuur, waarmee de lucht in de spouw voor de benodigde isolatie moet zorgen. Door het bouwen anno nu wordt er steeds minder vaak gebruik gemaakt van bakstenen. Sinds vele jaren ziet men, met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland dat er gebouwd wordt met een buitengevel waar isolatiemateriaal wordt afgewerkt met een stuclaag, vaak in diverse kleuren. Naast stucwerk op isolatie zijn er ook nieuwe mogelijkheden om de muren af te werken met Steenstrips, verkrijgbaar in tientallen formaten en kleuren. Abitasistema is een gegarandeerd systeem van het merk Geopietra Steenstrips op Strikotherm isolatiemateriaal.    

Strikotherm gevelisolatie

Ruim 40 jaar geleden breidde Strikolith zijn assortiment uit met Strikotherm gevelisolatiesystemen. Strikolith is één van de eerste leveranciers van gevelisolatie in Nederland. Met de ondertussen jarenlange ervaring weten zij elk project tot een succes te brengen. De adviseurs van Strikolith hebben talloze adviezen op het gebied van gevelisolatiesystemen uitgebracht bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Uitstekende resultaten

Een Strikotherm gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in. Het vormt de ‘jas’ van het gebouw. Gevelisolatie is de isolatiemethode met het hoogste rendement. Mogelijke koudebruggen bij kritische detailpunten zoals de fundering, isolatie-aansluitingen en buitenhoeken vormen geen probleem meer. Strikotherm gevelisolatie is een samengesteld gevel systeem dat bestaat uit een hoogwaardige isolatieplaat, een spanning verdelende mortel weefsellaag en een decoratieve, beschermende eindafwerking. Het succes van gevelisolatie valt of staat met de op de situatie afgestemde keuzes van het ontwerp, systeemcomponenten en de afwerking. Dat een dergelijk isolatiesysteem leidt tot uitstekende resultaten ligt voor de hand.

De magische driehoek

Markt­ontwikkeling en innovatie op gebied van duurzaamheid, marktverbreding en services staan hoog in een hoog vaandel. Voor zowel de B2B als de B2C-markt voor woning- en utiliteitsbouw. Eigenlijk is er voor elk complex vraagstuk een oplossing. Samen sparren over de perfecte oplossing om het gewenste esthetische beeld te creëren op zowel technisch als bouwkundig vlak waarbij detaillering zeer van belang is. Samen staan we sterk! Niet alleen de unieke samenstelling en de bijzonder esthetische verschijning van de gereconstrueerde Steenstrips van Geopietra, maar juist ook de unieke opbouw en structuur van de gevel­isolatiesystemen van Strikolith versterkt. Wat voorheen niet mogelijk was, is nu goed haalbaar: mooie, natuur­getrouwe stenen op gevelisolatie.”

Strikolith, The Flagstone Company en Geopietra

“Het is een mooie uitdaging voor Strikolith en The Flagstone Company. Het aan elkaar knopen van alle voordelen van gevelisolatie met die bijzondere eigenschappen van de Geopietra stenen. En dan hebben wij het natuurlijk niet alleen over de systemen, maar met name over de mensen die er mee werken, die het willen kopen en die het voor gaan schrijven. Architecten bijvoorbeeld,

Het belang van gevelisolatie

Het belang van gevelisolatie wordt steeds meer mensen duidelijk:

  • Isoleren vermindert het energieverbruik
  • Isoleren verhoogt het thermische comfort
  • Deze gevelisolatiesystemen zorgen voor een aangenaam en even- wichtig woon- en werkklimaat.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Geopietra op isolatie

Voor ons is de charme en kracht van een gevelsysteem de combinatie van een glad en/of gestructureerd geïsoleerde buitengevel. Namelijk die in vrijwel elke kleur en structuur verkrijgbaar is. Veelal met de moderne en soms ook pittoreske afwerking van Geopietra. En weet dat elke gewenste isolatiewaarde mogelijk is tot een Rc-waarde* van 10 en waar nodig nog hoger.

Gevelisolatie met Steenstrips

Het bijzondere van de Geopietra afwerking is dat er geen repeterend patroon in zit; het ziet er echt uit als natuurlijke stenen. Kortom, een magische driehoek waarbij innovatie en ontwikkeling voorop staat. Dat is de samenwerking tussen The Flagstone Company, Geopietra en Strikolith.”

Zelf Geopietra plaatsen? Klik hier!


* U kunt contact met ons opnemen voor een indicatieve Rc-bere­kening van uw gewenste constructie. Rc-waarde = Warmteweerstand van een volledige constructie uitgedrukt in m2 K/W. EPC = Energie Prestatie Coëfficiënt: hoe beter je een woning maakt m.b.t. isolatie, ventilatie, installatie hoe minder energie je nodig hebt om de woning comfortabel warm te houden en in de zomer aangenaam koel. De hoeveelheid energie die nodig is om de woning te verwarmen/koelen, wordt gewogen en uitgedrukt in een EPC-cijfer. Kortom hoe hoger de Rc-waarde hoe lager en beter de EPC-eis wordt.

Abitasistema

Het thema isolatie hangt sterk samen met duurzaam bouwen en hiermee scoren de steenstrips van Geopietra hoog. Naast het belangrijke energiezuinige aspect, is het nieuwe bouwen op isolatie meestal goedkoper. Het is een gegeven dat gemiddeld 40% van de totale energie­consumptie verbruikt wordt voor het verwarmen van gebouwen en woningen. Daar bovenop heeft onderzoek uitgewezen dat tot wel een derde van deze energie verloren gaat als gevolg van slechte isolatie van wanden en daken.


“Voor u als huiseigenaar is een besparing van 70 tot 90% mogelijk op de energiekosten als u investeert in een goede isolatie.”


Met de enorm gestegen energieprijzen (en die zullen de komende tijd zeker niet gaan dalen) is het besef enorm versterkt om onze huizen en gebouwen energiezuiniger te maken. Voor u als huiseigenaar is een besparing van 70 tot 90% mogelijk op de energiekosten als u investeert in een goede isolatie. Daar draagt het gegarandeerde systeem van Abitasistema aan bij. Met een enorme verbetering van het leefklimaat en dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen is een lange levensduur gewaarborgd en daarmee een verhoging van de waarde van uw woning.

Gevelisolatie en Steenstrips.

Onbeperkte mogelijkheden voor gevelrenovatie en nieuwbouw

U kunt met het merk Geopietra kiezen uit een collectie van meer dan 45 modellen in 3 tot 7 verschillende kleuren. Afwerking volgt met Geobi, het voegmateriaal dat ook gemengd is met lavasteenkorrels. Hiermee krijgt de voeg eenzelfde isolerende werking als de steen van Geopietra. Immers het totale oppervlakte van de voeg bedraagt tot soms wel 25% van het totale oppervlakte.


Meer informatie over het voegen van Geopietra? Klik hier?


 

Wat dit systeem zo uniek maakt, is dat het natuurlijk uitstekend toepasbaar is bij nieuwbouw, maar zeker ook bij renovatie. Op bestaande constructies kan dit systeem prima geplaatst worden, waarmee de hele gevel van een te renoveren woning in één keer niet alleen zeer goed geïsoleerd wordt, maar ook nog eens op een eenvoudige wijze van een volledig nieuwe look kan worden voorzien. Indien gewenst, kunnen wij u in contact brengen met architecten en / of zetters die u hierin kunnen assisteren. Als u de showroom van The Flagstone Company in Vaassen bezoekt, dan voorzien wij u van meer informatie voorzien. Zo beschikken wij ook over een display waarop Abitasistema zichtbaar is. Tevens kunt u de Abitasistema-gids (met uitgebreide informatie over de systeembouw) bij ons aanvragen. Bel ons:. +31 578 56 00 48.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.