deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Natuursteen op isolatie

Lees meer

Geopietra en Strikotherm gevelisolatie

Energiebewust bouwen met gevelisolatie en Steenstrips

Strikolith is van oudsher bekend van de mooie stucmaterialen en sierpleisters. Daarnaast is Strikolith al vier decennia toonaangevend op het gebied van gevelisolatie en -renovatie. Er zijn drie merken die Strikolith voert: Strikolith voor gevel- en plafondafwerking (zoals sierpleisters, design-producten, afbouwverven, gipsen, plamuren, etc.). Strikotherm voor gevelisolatie en gevelafwerking (denk hierbij aan EPS, RESOL en houtvezel) en Bofimex is duurzaam en ecologisch in de restauratie.

In Nederland bouwen we sinds jaar en dag met een spouwmuur, waarmee de lucht in de spouw voor de benodigde isolatie moet zorgen. Door het bouwen anno nu wordt er steeds minder vaak gebruik gemaakt van bakstenen. Sinds vele jaren ziet men, met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland dat er gebouwd wordt met een buitengevel waar isolatiemateriaal wordt afgewerkt met een stuclaag, vaak in diverse kleuren. Naast stucwerk op isolatie zijn er ook nieuwe mogelijkheden om de muren af te werken met steenstrips, verkrijg­baar in tientallen formaten en kleuren. Abitasistema is een gegarandeerd systeem van het merk Geopietra steenstrips op Strikolith isolatiemateriaal.

Strikolith – Strikotherm gevelisolatie

Ruim 40 jaar geleden breidde Strikolith zijn assortiment uit met Strikotherm gevelisolatiesystemen. Strikolith is een van de eerste leveranciers van gevelisolatie in Nederland. Met de ondertussen jarenlange ervaring weten we elk project tot een succes te brengen. Onze adviseurs hebben talloze adviezen op het gebied van gevelisolatiesystemen uitgebracht bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Het belang van gevelisolatie

Het belang van gevelisolatie wordt steeds meer mensen duidelijk:

  • Isoleren vermindert het energieverbruik (lagere stook- en koelingskosten)
  • Isoleren verhoogt het thermische comfort.
  • De Strikotherm gevelisolatiesystemen zorgen voor een behaaglijk en evenwichtig woonklimaat. In de winter door een hoge wandoppervlaktetemperatuur en in de zomer door een aangenaam koele woonruimte.

Een Strikotherm gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in. Het vormt de ‘jas’ van het gebouw. Gevelisolatie is de isolatiemethode met het hoogste rendement.

Uitstekende resultaten

Mogelijke koudebruggen bij kritische detailpunten zoals de fundering, isolatie-aansluitingen en buitenhoeken vormen geen probleem meer. Strikotherm gevelisolatie is een samengesteld gevel­systeem dat bestaat uit een hoogwaardige isolatieplaat, een spanningsverdelende mortelweefsellaag en een decoratieve, beschermende eindafwerking. Het succes van gevelisolatie valt of staat met de op de situatie afgestemde keuzes van het ontwerp, systeemcomponenten en de afwerking. Dat een dergelijk isolatiesysteem leidt tot uitstekende resultaten ligt voor de hand.


Klik hier voor alle Geopietra Steenstrips


De magische driehoek: Strikolith, The Flagstone Company en Geopietra

Claudia Koppenhagen is reeds 21 jaar werkzaam in de bouwbranche op het gebied van verkoop en marketing. Daarbij staan markt­ontwikkeling en innovatie op gebied van duurzaamheid, marktverbreding en services in een hoog vaandel. Voor zowel de B2B als de B2C-markt voor woning- en utiliteitsbouw. Claudia gaat geen enkele uitdaging uit de weg; voor elk complex vraagstuk is een oplossing. Samen sparren over de perfecte oplossing om het gewenste esthetische beeld te creëren op zowel technisch als bouwkundig vlak waarbij detaillering zeer van belang is, is haar passie. Samen staan we sterk!


“Door de unieke samenstelling, de bijzonder esthetische verschijning van de gereconstrueerde steenstrips van Geopietra en de unieke opbouw en structuur van de gevel­isolatiesystemen van Strikolith worden de kritische punten versterkt. Wat voorheen niet mogelijk was, is nu goed haalbaar: mooie, natuur­getrouwe stenen op gevelisolatie.


“Het is voor mij een mooie uitdaging om de ‘schakel’ te zijn tussen Strikolith en The Flagstone Company. Het aan elkaar knopen van alle voordelen van gevelisolatie met die bijzondere eigenschappen van de Geopietra stenen. En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over de systemen, maar met name over de mensen die er mee werken, die het willen kopen en die het voor gaan schrijven. Architecten bijvoorbeeld” aldus Claudia.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Geopietra op isolatie

Claudia: “Voor mij is de charme en kracht van dit systeem de combinatie van een glad en/of gestructureerd geïsoleerde buitengevel, die in vrijwel elke kleur en structuur verkrijgbaar is, met de moderne en soms ook pittoreske afwerking van Geopietra. En weet dat elke gewenste isolatiewaarde mogelijk is tot een Rc-waarde* van 10 en waar nodig nog hoger. Dus qua bouwtechnische eisen is ons Strikotherm isolatiesysteem in combinatie met Geopietra goed toepasbaar voor de eisen van het Bouwbesluit van 2015 (even technisch: een EPC* van minimaal 0,4) alsmede de toekomstige ontwikkelingen en de verhoging hiervan.

Het bijzondere van de Geopietra afwerking is dat er geen repeterend patroon in zit; het ziet er echt uit als natuurlijke stenen. Kortom, een magische driehoek waarbij innovatie en ontwikkeling voorop staat, is de samenwerking tussen The Flagstone Company, Geopietra en Strikolith.”

Zelf Geopietra plaatsen? Klik hier!


* U kunt contact met ons opnemen voor een indicatieve Rc-bere­kening van uw gewenste constructie. Rc-waarde = Warmteweerstand van een volledige constructie uitgedrukt in m2 K/W. EPC = Energie Prestatie Coëfficiënt: hoe beter je een woning maakt m.b.t. isolatie, ventilatie, installatie hoe minder energie je nodig hebt om de woning comfortabel warm te houden en in de zomer aangenaam koel. De hoeveelheid energie die nodig is om de woning te verwarmen/koelen, wordt gewogen en uitgedrukt in een EPC-cijfer. Kortom hoe hoger de Rc-waarde hoe lager en beter de EPC-eis wordt.

Abitasistema

Het thema isolatie hangt sterk samen met duurzaam bouwen en hiermee scoren de steenstrips van Geopietra hoog. Naast het belangrijke energiezuinige aspect, is het nieuwe bouwen op isolatie meestal goedkoper. Het is een gegeven dat gemiddeld 40% van de totale energie­consumptie verbruikt wordt voor het verwarmen van gebouwen en woningen. Daar bovenop heeft onderzoek uitgewezen dat tot wel een derde van deze energie verloren gaat als gevolg van slechte isolatie van wanden en daken.


“Voor u als huiseigenaar is een besparing van 70 tot 90% mogelijk op de energiekosten als u investeert in een goede isolatie.”


Met de enorm gestegen energieprijzen (en die zullen de komende tijd zeker niet gaan dalen) is het besef enorm versterkt om onze huizen en gebouwen energiezuiniger te maken. Voor u als huiseigenaar is een besparing van 70 tot 90% mogelijk op de energiekosten als u investeert in een goede isolatie. Daar draagt het gegarandeerde systeem van Abitasistema aan bij. Met een enorme verbetering van het leefklimaat en dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen is een lange levensduur gewaarborgd en daarmee een verhoging van de waarde van uw woning.

Onbeperkte mogelijkheden voor gevelrenovatie en nieuwbouw

Strikotherm Isolatie in combinatie met Steenstrips van Geopietra - duurzaam bouwen.
U kunt met het merk Geopietra kiezen uit een collectie van 37 modellen in 3 tot 7 verschillende kleuren. Afwerking volgt met Geobi, het voegmateriaal dat ook gemengd is met lavasteenkorrels. Hiermee krijgt de voeg eenzelfde isolerende werking als de steen van Geopietra. Immers het totale oppervlakte van de voeg bedraagt tot soms wel 25% van het totale oppervlakte.


Meer informatie over het voegen van Geopietra? Klik hier?


Wat dit systeem zo uniek maakt, is dat het natuurlijk uitstekend toepasbaar is bij nieuwbouw, maar zeker ook bij renovatie. Op bestaande constructies kan dit systeem prima geplaatst worden, waarmee de hele gevel van een te renoveren woning in één keer niet alleen zeer goed geïsoleerd wordt, maar ook nog eens op een eenvoudige wijze van een volledig nieuwe look kan worden voorzien. Indien gewenst, kunnen wij u in contact brengen met architecten en / of zetters die u hierin kunnen assisteren. Als u de showroom van The Flagstone Company in Vaassen bezoekt, dan kunnen wij u van meer informatie voorzien. Zo beschikken wij ook over een display waarop Abitasistema zichtbaar is. Tevens kunt u de Abitasistema-gids (met uitgebreide informatie over de systeembouw) bij ons aanvragen. Bel ons:. +31 578 56 00 48.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.