backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Passiefhuis met Steenstrips Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips Terug

Wandbekleding buitengevel

De gevels van deze duurzame woning en garage zijn bekleedt met Steenstrips

 
Eindelijk is het zover. Ik rij op een - eigenlijk te onstabiele dag met vele wolken - richting de kust. Ik gok het erop. Ben zo nieuwsgierig hoe dit huis er nu uitziet. Als ik aan kom rijden, denk ik te moeten zoeken omdat ik wist dat de toegang tot het huis - in ieder geval voor vrachtwagens - moeilijk was. Maar ik zie verrast vanuit mijn rechterooghoek direct de moderne villa als een soort natuurstenen blok in een parkachtige omgeving staan; omringd door bomen die net in de lente ontspruiten. Het voelt aan als een zeer solide, massief gebouw dat vanuit de grond gevest is. De volledige buitengevel bekleed met de Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips. Er schiet maar 1 kreet door mijn hoofd: “dit is wel een zeer mooi item voor ons Flagstone Magazine.  En dat blijkt nog maar slechts het begin”! Doordat ik niet kan wachten, schiet ik alvast wat kiekjes op afstand vanaf de overkant van de weg, maar de speelse bomen voor het luxe pand maken het mij moeilijk. De bomen zorgen ervoor dat het huis redelijk verscholen is. Ik stap uit de auto met de camera in mijn hand en trek de stoute schoenen aan om onaangekondigd langs te komen voor een fotosessie en een gesprek. Zeer hartelijk word ik ontvangen door de zeer betrokken eigenaren die in 2008 de BouAd Adviesgroep hebben benaderd om onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden om hun huis volgens het passiefhuisconcept te bouwen. Lees verder onderaan de pagina.


Voor meer informatie over aankoop van Steenstrips, klik hier!

 

Natuursteenstrips buitengevel moderne villa

Steenstrips van Natuursteen in de kleur grijs. Toegepast bij deze passieve woning. Strak, modern en eigentijdse wandbekleding! Bekijk deze bijzondere video!


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Duurzaam bouwen - passiefhuisconcept

Bron website: www.passiefhuiskatwijk.nl

 
Het concept is eind jaren tachtig in Zweden ontwikkeld. Een passiefhuis is comfortabel, gezond, rendabel en milieuvriendelijk. Door middel van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik wordt het onderscheid gemaakt ten opzichte van traditioneel gebouwde woningen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de juiste installaties op de zon, de schilisolatie en een effectieve kierdichting. In de winter is er zeer weinig energie nodig om de woning op temperatuur te houden. In de zomer daarentegen wordt de warmte met behulp van onder andere zonwering en nachtventilatie buiten gehouden waardoor er een comfortabel binnenklimaat ontstaat. Energiezuinige A+++ woning Katwijk. Om de woning energiezuinig te maken is rekening gehouden met een aantal specifieke randvoorwaarden, waaronder goede oriëntatie, zware schilisolatie, goede kierdichting, voorkomen van koudebruggen, drievoudige beglazing in geïsoleerde kozijnen en installaties die onderling op elkaar afgestemd zijn. Hoogleraren uit Delft komen zelfs kijken! Het gaat om de bijzondere manier van energie zoals de zonnepanelen achter op het dak. En de WTW (Warmte Terug Win) met bodemwarmtewisselaar. De hele aanvraag voor de bouw en bijkomende vergunningen, heeft maar liefst meer dan 5-6 jaar op zich laten wachten.
 
“Ik kan direct merken dat de eigenaar zeer betrokken is. Meneer geeft aan dat het huis – dat hier nog voor kort stond –  gebouwd is in 1919 en dit landhuis gekenmerkt was door sfeerkamers gemaakt door de zogenaamde Stijlgroep: “De kleurvlakken in de kamers leken los te komen van de ondergrond”.  De Stijlgroep heeft ook zeker invloed gehad op deze nieuwe woning.  De Stijl is een Nederlandse Kunstbeweging vernoemd naar het in 1917 in Leiden opgerichte tijdschrift De Stijl. De belangrijkste leden van De Stijl waren Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Vilmos Huszár, Bart van der Leck, J.J.P. Oud, Jan Wils, Robert van ‘t Hoff, Gerrit Rietveld en Georges Vantongerloo. De Stijl is vooral een project van kunstenaar en publicist Theo van Doesburg, de zelfbenoemde oprichter, redacteur en propagandist van De Stijl. De leden van De Stijl streefden naar een radicale hervorming van de kunst, die gelijke tred hield met de technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de wereld.
 
Deze hervorming bestond uit het gebruik van een minimum aan kleuren (primaire kleuren, gecombineerd met zwart, wit en grijs) en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving (bij voorkeur volgens het orthogonaal stelsel). Hoewel er van het tijdschrift De Stijl nooit meer dan 300 exemplaren verkocht werden, had het een grote invloed op de kunst in Nederland en daarbuiten. Vanaf de jaren 30 wordt De Stijl een centrale rol in de Europese avant-garde toebedeeld.
Bron: Wikipedia
 
Veelal wordt onder een ecologisch of duurzaam bouwen een huis verstaan waarbij energie beperkende maatregelen als zonnepanelen en extra gevelisolatie zijn toegepast. Een huis wat uitgevoerd is met natuurlijke en onderhoudsvrije materialen. Duurzaamheid is echter veel meer dan dat. Duurzaam betekent dat iets lang mee gaat, in tijd bestendig is.  Uiteraard heeft dat te maken met de technische en energiebesparende kwaliteit. Om het huis uit te voeren als een passief huis met duurzame materialen is optimaal. Maar de levensduur wordt ook bepaald door de kwaliteit in beleving en gebruik. Zaken als een praktische indeling, daglichttoetreding, flexibiliteit, een aangenaam binnenklimaat en een verzorgde en tijdloze architectuur spelen hierin een belangrijke rol.  Bij het ontwerp van het huis is als uitgangspunt genomen om al deze gebieden in een hoge kwaliteit te realiseren en  met elkaar in samenhang te brengen tot één harmonisch geheel. De maatverhouding van het huis is afgeleid van het zogenaamde plastisch getal van Dom van der Laan. 
 
Het plastisch getal is in de architectuur een speciale verhouding waarmee
een hele reeks van met elkaar verbonden verhoudingen samenhangt.
Deze verhoudingen vormen de grondslag van een verhoudingenleer,
ontwikkelt door de priester en architect Dom Hans van der Laan (1904 - 1991). Bron: Wikipedia

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten