deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Binnen en buiten

Steenstrips Montepanel: een steenstrip zonder voeg. Mooi voor een gestapeld effect. Het product is in meerdere kleuren leverbaar.

Steenstrips binnen – buiten

Lees meer

Geopietra Montepanel: kijkend naar de Jaren '50

Ontwerp: Architect Hans Arends

Op de plaats waar ooit een klein huisje stond, is dit moderne project aan een bijzonder mooie en unieke laan gerealiseerd. Binnen de regelgeving en met medewerking van de Gemeente. De luxe villa bevindt zich tussen Natuurgebieden. De opdrachtgevers, Karin en Jan kozen voor Architect Hans Arends. Dit omdat de vertaalslag van de Architect naar de klant essentieel is. Het is voor Karin en Jan een uniek ontwerp geworden. De totale bouw van deze luxe duurzame villa woning heeft 2 jaar geduurd.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het bouwen op isolatie

Hans: “een ontwerp krijgt waarde door zijn gebruikers. Samen koos dit team voor bijzondere (wel beperkte) materiaalkeuzes qua textuur en symboliek. Kijkend naar de omgeving vanuit de jaren ’50. Zoals de wandbekleding Steenstrips Montepanel in de kleuren GT (van binnen naar buiten), maar ook de leren bekleding bij de open haard. Daarnaast het dubbele glas dat speciaal ontworpen is (reflecterend) en de roestvrijstalen elementen plus het zink op het dak. Uitgangspunt van de beperkte materiaalkeuze is dat waar het wordt toegepast het ook de meeste impact heeft; de sfeer van warmte en bescherming.

Karin heeft de inrichting van de villa zelf verzorgd. Dit ligt in de lijn omdat zij eigenaar is van Designeye: Karin voert in opdrachten ontwerpen uit onder andere voor Siemens Keukens. Zo heeft zij thuis de speciale open haard van Bolye ingetekend. Een open haard met de afvoer onder de vloer door zodat je het vuur overal kan zien. De afwerking met leer is bijzonder en speciaal te noemen. De muur buiten met Steenstrips is afgedekt met een RVS afdekker- zo minimalistisch mogelijk gemaakt. Alles is met de grootst mogelijke besparing en isolatie gebouwd. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht, er is een hoog rendements-ketel, aardwarmte en aardkoeling, alle verlichting is LED en natuurlijk dubbele beglazing.

Veel is niet standaard

Heel veel in dit mooie huis is dus niet standaard. Met name daar zat de grote uitdaging in. Bijzonder is dat het huis op een talud gebouwd is en er daardoor veel licht binnenkomt. Het dubbele glas is speciaal ontworpen (reflecterend). Doordat je van buitenaf niet door het glas heen kunt kijken, kan het daarachter volledig qua inrichting worden benut. De woonkamer zit er feitelijk net half achter. Aan de voorkant is het een dynamische gevel. Door de schittering van de omgeving in het glas, wordt het huis volledig in het landschap opgenomen. Doordat ook een gedeelte van het weiland achter de woning erbij is gekocht, is er optimaal zicht en vrijheid.

Afscheidingsmuur met Steenstrips.

Architect:


Architect Hans Arends

Steensoort:


Paneel Montepanel

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.