Afscheidingsmuur met Steenstrips van binnen naar buiten

Steenstrips binnen en buiten:

  • Strips met de sfeer van puur Natuursteen
  • De muur met deze wandbekleding loopt door
  • Toegepast zijn de Monte Panel panelen
  • Steenstrips zijn in allerlei soorten verkrijgbaar.
  • Effect van een gestapelde muur zonder voeg

Steenstrips binnen – buiten

Lees meer

Steenstrips van binnen naar buiten

Ontwerp: Architect Hans Arends

Op de plaats waar ooit een klein huisje stond, is dit moderne project met Steenstrips van binnen naar buiten gerealiseerd. De villa staat aan een bijzonder mooie en unieke laan. Er is gebouwd binnen de regelgeving en met medewerking van de Gemeente. De luxe villa met Steenstrip wandbekleding bevindt zich tussen Natuurgebieden.

De opdrachtgevers, Karin en Jan kozen voor Architect Hans Arends. Dit omdat de vertaalslag van de Architect naar de klant essentieel is. Het is voor Karin en Jan een uniek ontwerp geworden. De totale bouw van deze luxe duurzame villa woning heeft 2 jaar geduurd.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het bouwen op isolatie

Hans: “een ontwerp krijgt waarde door zijn gebruikers. Samen koos dit team voor bijzondere (wel beperkte) materiaalkeuzes qua textuur en symboliek. Kijkend naar de omgeving vanuit de jaren ’50. Zoals de Steenstrips van binnen naar buiten (wandbekleding Steenstrips Montepanel in de kleuren GT), maar ook de leren bekleding bij de open haard. Daarnaast het dubbele glas dat speciaal ontworpen is (reflecterend) en de roestvrijstalen elementen plus het zink op het dak. Uitgangspunt van de beperkte materiaalkeuze is dat waar het wordt toegepast het ook de meeste impact heeft; de sfeer van warmte en bescherming.

Buitenmuur met Steenstrips

Karin heeft de inrichting van de villa zelf verzorgd. Dit ligt in de lijn omdat zij eigenaar is van Designeye: Zij voert in opdracht ontwerpen uit onder andere voor Siemens Keukens. Zo heeft zij thuis de speciale open haard ingetekend. Een open haard met de afvoer onder de vloer door zodat je het vuur overal kan zien. De afwerking met leer is bijzonder en speciaal te noemen. De muur buiten met Steenstrips is afgedekt met een RVS afdekker- zo minimalistisch mogelijk gemaakt. Alles is met de grootst mogelijke besparing en isolatie gebouwd. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht, er is een hoog rendements-ketel, aardwarmte en aardkoeling, alle verlichting is LED en natuurlijk dubbele beglazing.

Binnen en buiten

Heel veel in dit mooie huis is dus niet standaard. Met name daar zat de grote uitdaging in. Bijzonder is dat het huis op een talud gebouwd is en er daardoor veel licht binnenkomt. Het dubbele glas is speciaal ontworpen (reflecterend). Doordat je van buitenaf niet door het glas heen kunt kijken, kan het daarachter volledig qua inrichting worden benut. De woonkamer zit er feitelijk net half achter. Aan de voorkant is het een dynamische gevel. Door de schittering van de omgeving in het glas, wordt het huis volledig in het landschap opgenomen. Doordat ook een gedeelte van het weiland achter de woning erbij is gekocht, is er optimaal zicht en vrijheid. De zijmuur met de Steenstrips is een mooi beschut plekje waar je heerlijk uit de wind zit.

Afscheidingsmuur met Steenstrips.

Architect:


Architect Hans Arends

Steensoort:


Paneel Monte Panel

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.