Steenstrips in de sauna.

Wandbekleding Wellness:

 • Kies net zoals in Oostenrijk voor Natuursteen
 • Natuursteenstrips zijn panelen met een Z-vorm
 • Deze strips zijn in vele kleuren en soorten leverbaar
 • Verwerk op een draagkrachtige en geschikte ondergrond

Natuursteenstrips – Wellness

Lees meer

Natuursteenstrips voor Wellness

Steenstrips sauna en zwembad
Een Natuurstenen wand in de sauna of bij de Jacuzzi zorgt dat de wellness ervaring een hoger niveau van comfort bereikt. Voor sauna's en andere wellness ruimtes geldt overigens dat de beste keuze een Steenstrip van het materiaal kwartsiet is. Zeker wanneer de wanden continu of met enige regelmaat nat worden. Dankzij de diverse kleurschakeringen in de kwarsiet-soorten, is deze veelzijdige steenstrip makkelijk aan te sluiten bij het gewenste exterieur of interieur.

Een goede lijm en waterdichte ondergrond zijn vervolgens essentieel. Om de Steenstrips beter te beschermen tegen shampoos en oliën verkoopt The Flagstones Company impregneer-middelen. Een makkelijk aan te brengen spray. Naast Natuursteenstrips laten wij ook diverse andere opties zien zoals de Geopietra Steenstrips!

Steenstrips Assortiment

Foto album

Steenstrips binnenzwembad - wellness.

Waarom Natuursteenstrips voor wellness?

 • Natuurstenen bieden een natuurlijk karakter met een unieke textuur
 • Deze vormen-patronen passen goed bij het concept van ontspanning
 • Van nature is Natuursteen hittebestendig. Hierdoor is het een goede keuze voor de wanden van een sauna
 • Lange levensduur en duurzaamheid zijn belangrijke voordelen
 • Natuursteen is feitelijk minder gevoelig voor beschadigingen waardoor wanden er langer mooier uit blijven zien
 • Ook als het gaat om warmtegeleiding is Natuursteen een goede optie
 • Er is een groot onderhoudsgemak wat zeer belangrijk is in verband met hygiëne
 • Ten slotte is er voor wellness een grote keuze in Stenen.

Muren tuin met Steenstrips, Copyright Groenregie, Copyright Studio MBC, Fotografie: Hans Gorter

Natuursteenstrips voor wellness toepassen

Veel mensen komen na een vakantieperiode terug met nieuwe ideeën. Ze worden bijvoorbeeld geïnspireerd door de vele Natuurstenen muren in het buitenland. En dan begint het ook in Nederland te kriebelen om een Natuurstenen muur te maken met bijvoorbeeld Natuursteenstrips. Dat kunnen Natuursteenstrips voor wellness zijn, maar ook zoals op dit voorbeeld voor tuinmuren. Het gebruik van Natuurstenen zien wij over het algemeen terug over de hele wereld. De populariteit van een natuurstenen wand is te verklaren door een mix van geografische en historische factoren in een land of gebied. Daarnaast spelen culturele maar ook klimatologische aspecten mee.

Beschikbaarheid van Natuursteen

Zo is het allereerste waaruit de toepassing van Natuursteen ontstaat: de beschikbaarheid ervan. Daar waar bijvoorbeeld veel bergen zijn, zijn ook veel stenen. En dus passen bewoners van zo’n gebied dit toe sinds jaar en dag. Maar ook klimaat en isolatie spelen bij de toepassing van Natuursteen een grote rol. Zo wordt het in Zuid-Europa op dit moment alleen maar warmer. Natuursteen kan, in gebieden met een warm klimaat, ruimtes koel houden. Dat kan met muren van pure Natuurstenen maar ook met systemen zoals Geopietra op geveisolatie.

Historische en culturele invloeden

In veel gebieden worden architectuur, maar ook de bouw, grotendeels beïnvloed door de geschiedenis en dus cultuur van een regio. Denk hierbij bijvoorbeeld aan  plaatsen in Zuid-Europa. Waar wij overigens niet alleen natuurstenen wanden zien maar ook Flagstones! Dit zorgt er vervolgens voor dat architecten ook bijdragen aan de doorzetting van dit materiaal in nieuwe gebouwen. Natuurstenen wanden bepalen namelijk een groot deel van de esthetiek (van groot belang bij het ontwerpen van hotels, resorts en luxe privé huizen zie bijvoorbeeld ook over zee: Steenstrips op Curaçao.)

Trends Natuursteen

Al met al ontstaat er meer interesse naar nieuwe materialen en ontwerpstijlen. Daardoor krijgen producten die vallen in de lijn van Natuurstenen wandbekleding steeds vaker een voorkeur bij Architecten en de interieurwereld.

Bekijk alle opties!
 • Steenstrips muur van het binnen zwembad | Copyright: Jurrit van der Waal, The Art of Living 63
  Geopietra – Wellness

  Robuuste Natuurstenen muren. Deze sfeer wordt steeds vaker toegepast bij badkamer en wellness. Alle foto's vindt u hier!

 • Steenstrips in de badkamer - loststaand bad 9
  Natuursteenstrips – Badkamer

  Steenstrips in de badkamer. Decoratieve en sierlijke wandbekleding. In alle kleuren verkrijgbaar. Bekijk de mogelijkheden!

 • Steenstrips in de sauna. 4
  Natuursteenstrips – Wellness

  Steenstrips bij Wellness. Een zeer stijlvolle en unieke sfeer met Natuursteenstrips. Vele kleuren mogelijk.

 • Binnenzwembad Rocks Steenstrips - Akkron. 17
  Rocks – Wellness en Badkamers

  Steenstrips Rocks bij Wellness en Badkamers. Mooi als achterwand bij het bad of juist de wastafel. Lees er meer over!

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.