nachtfoto duinvilla met steenstrips

Steenstrips duinvilla

 • Steenstrips Geopietra: de sfeer van Natuursteen
 • Unieke verticale plaatsing van de Bergamo Steenstrips
 • Mooiste bouwwerk (villa) van Zeeland (PZC prijs)
 • Natuurlijke wand- en gevelbekleding

Duinvilla met Steenstrips

Lees meer

Geopietra Steenstrips

Voor dit moderne project zijn de Bergamo Steenstrips voor de wanden en gevels gekozen. Geopietra Steenstrips zijn overigens beschikbaar in acht verschillende kleuren. Misschien goed om te vermelden dat Geopietra al meer dan 30 jaar bestaat en de producten gemaakt zijn van lavasteen vermengd met cement. Geopietra geeft de sfeer van echt Natuursteen en is daarnaast niet van echt te onderscheiden.

Verticale plaatsing Steenstrips

Bij deze duinvilla zijn de Steenstrips op een unieke manier verwerkt. De Geopietra-stenen zijn namelijk staand toegepast, in plaats van liggend. Dit is een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever, waar wij van The Flagstone Company direct onze vraagtekens bij hebben gehad. Uit  respect voor de architect en opdrachtgever is deze insteek toch door gezet. Dankzij de organische vormen van de duinvilla, komen de Steenstrips zo beter tot hun recht. Vervolgens was het tevens eenvoudiger om deze muur strips – op die wijze – te plaatsen. De Bergamo Steenstrips op de wand- en gevelbekleding in deze zachte tinten sluiten aan bij de kleur van het duinzand. Ondanks de unieke manier van plaatsen zijn de Steenstrips – achteraf gezien esthetisch en geloofwaardig.

Voordelen van Steenstrips

Zodra je op zoek bent naar een muur met de sfeer van Natuursteen, dan zijn in principe Steenstrips een stuk goedkoper ten opzichte van grote pure brokken. Daarnaast zijn Steenstrips (doordat ze in dikte zijn bewerkt) ook qua gewicht lichter. Hierdoor verwerk je Steenstrips makkelijker en ben je minder kosten voor het zetwerk kwijt. De Steenstrips van Geopietra verwerk je ook eenvoudig op gevelisolatie. Zo verbeter je de thermische isolatie van het project. Uiteindelijk beperkt het gebruik van gevelisolatie in combinatie met de Steenstrips energie en dit scheelt aanzienlijk in de kosten van het stoken.

3D Steenstrips

Steenstrips zijn in diverse materialen verkrijgbaar. Maar daarnaast ook in verschillende vormen, kleuren met verschil in reliëf. Veel architecten en ontwerpers zijn daarom bij het ontwerp en design van gebouwen en huizen van mening dat de visuele aantrekkelijkheid toeneemt. Kortom: er ontstaat een prettig beeld om naar het 3D-reliëf van Natuurstenen te kijken veelal in combinatie met stucwerk.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

DIY (Do it yourself)

De Steenstrips zijn – met de handleiding in de hand – goed zelf te plaatsen (DIY). Lees dus voor het plaatsen van de Steenstrips uitgebreid  werkbeschrijving van Geopietra. Het beoordelen van de ondergrond voor Steenstrips is daarbij essentieel voor alle soorten wanden en gevels, zowel binnen als buiten. Werk altijd conform de regels der bouwkunst.

Uitzicht op duinen met Steenstrips Bergamo

Hoe plaats je Steenstrips?

Het plaatsen van Geopietra Steenstrips is mogelijk op vele verschillende ondergronden en is daarbij zeer leuk om te doen. Lees altijd dus de handleiding. Het is belangrijk om te weten dat bij twijfel over de ondergrond er altijd Georete (glasvezelnet) in combinatie met Geocoll (lijm voor Steenstrips) wordt gebruikt. Deze tussenstap zorgt ervoor dat de laag met Steenstrips beschermd wordt tegen eventuele beweging in de ondergrond. Bij gevelisolatie wordt te allen tijde Georete gebruikt.

Geopietra handleiding

Volgt u de stappen in de werkbeschrijving van Geopietra. Als u er niet uit komt, stel dan uw vraag via het formulier hiernaast! The Flagstone Company heeft een gespecialiseerd team met professionals die u graag verder helpen met uw vraag.

  -Gevonden in categorie: Geopietra en Vierkante-steenWis filters
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
  Isolatie
 • Referentie projecten - Natuurlijke muur met Geopietra Steenstrips in de showtuin van Harn Bestratingsmaterialen 14
  Isolatie
 • Wandbekleding Badkamer met Geopietra Stino steenstrips. 51
  Isolatie
 • Conero Geopietra muurstenen verwerkt op een buitenmuur 13
 • Borgo Steenstrips op een bok 7
  Isolatie

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.