backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Natuurstenen gevelbekleding Steenstrips uitlichten! Terug

Gevels met de sfeer van puur Natuursteen

Ontwerp: Architect Michel van de Berg


De aanleiding om bij hun woning te werken met Natuursteen was voor Wim en Désiree hun visie op architectuur die ze wilden vertalen naar hun eigen woning. De strakke lijnen van moderne bouw met Natuursteen, staal en glas. In de huidige woning waren deze elementen niet aanwezig, maar de geplande uitbouw leende zich er uitstekend voor deze visie te verwezenlijken.

"Twee jaar geleden waren we in Noord Italië. Bij het Lago d'Iseo wemelt het van de moderne huizen waar de combinatie van gekleurd stucwerk met Natuursteen heel gebruikelijk is. Dit was voor ons de aanleiding om te kijken wat voor ons de mogelijkheden zouden zijn. Wij waren ervan overtuigd dat wij bij onze bouwplannen de sfeer van Natuursteen moesten betrekken. Via Internet begonnen we onze zoektocht en het spoor leidde al vrij snel naar Geopietra als alternatief product. We vonden dit vrijwel direct de meest geschikte optie. De beschikbare foto's gaven ons voldoende aanleiding om een keuze te kunnen maken. Het assortiment en de geboden kleuren geven zoveel mogelijkheden." Kijk voor meer tekst onder de foto's.
 

Mogelijkheden Geopietra Steenstrips voor binnen en buiten


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Geopietra kent vele voordelen


"Met onze architect en aannemer zijn we bij een architectendag "Geopietra" geweest, waar we veel te weten zijn gekomen over het product en veel voorbeelden hebben kunnen zien van toepassingen met Geopietra. Onze aannemer, DBN Bouw, onderhield de contacten over de leveringen met The Flagstone Company en we hebben in Vaassen in de showroom ook uitvoerig rondgeneusd. Er is daar gewoonweg enorm veel te zien van productborden in allerlei kleurenstellingen, met verschillende kleuren gevoegd. Wij zaten in onze beeldvorming met Toscane in gedachten en hadden van aardebruin tot gelige tinten in ons hoofd. Onze architect, Michel van de Berg, zette ons echter op het spoor van de grijze kleur die het ook geworden is. Hij vond dat Zuid-Limburg 'een connectie maken naar de kleuren van het mijnverleden' een beter passende optie was. Met het mergelwit van de woning en de hoogglans zwarte kozijnen, konden wij prima inzien waarom hij ons dit advies gaf en we gingen daarin graag mee. We hebben met Hellen Eekhof en de architect uitvoering gesproken over het product. Hellen bevestigde dat het heel goed mogelijk was een combinatie te maken van de stenen P19 Toce en P02 Blumone. Die hebben we dus gekozen in de kleur GP, een donkere parelgrijze kleur. Daarnaast zijn wij zeer goed geadviseerd over de keuze qua voegkleur. Daar is minder eenvoudig een voorstelling van te maken. Deze voegkleur Arena heeft ook bijzonder goed uitgepakt in de praktijk.  Het werk is buitgewoon goed verlopen. Het is wel spannend wat je te wachten staat. Ineens staan er 30 dozen in de tuin en gaan er drie mensen aan de slag met Geopietra. Je moet dan vertrouwen hebben in hun ervaring en vakmanschap."

Steenstrips van binnen naar buiten

 
"Met Geopietra hebben we ook 'binnen naar buiten" laten doorlopen door ook binnen de steen al te combineren tegen de glad gestucte geverfde wanden. Het is werkelijk prachtig om de materialen in combinatie met elkaar te zien. Iedereen die komt kijken is zo enthousiast. We krijgen veel spontane en leuke reacties. Niemand heeft het idee van dat het een gereconstrueerde steen is. Wij zij helemaal blij; hebben echt gekregen wat we voor ogen hadden en het huis past zoals het is geworden prima in onze visie."


Wilt u het overzicht zien met mogelijkheden van Steenstrips? Klik dan hier!

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten