Steenstrips in de woonkamer. Fotografie: Chiel de Nooijer.

Blumone Steenstrips

 • Trendy Steenstrips voor binnen en buiten
 • Geopietra Blumone Steenstrips in meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Langgerekte vormen Steenstrips met of zonder voeg
 • Steenstrips kunt u zelf plaatsen of het zetwerk uitbesteden
 • Natuurstenen wandbekleding van woonkamer tot gevel
 • Geopietra Steenstrips zijn geschikt voor gebruik op isolatie

Steenstrips Blumone

Blumone Steenstrips

Geopietra Steenstrips

Deze langwerpige Blumone Steenstrips zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Dankzij verschillende voegtechnieken krijgt u het gewenste resultaat.

Bekijk alle foto's

Langwerpige leistenen

Binnen en buiten toepasbaar
De Blumone Steenstrips hebben langwerpige vormen en zijn goed verwerkbaar. Ze behoren daarmee tot de favoriete en meest gekozen Geopietra Steenstrips onder Architecten en ontwerpers. Steenstrips Blumone worden landelijk, maar juist ook modern toegepast. Het gaat bij Geopietra om handgemaakte stenen. Waarbij de Blumone Steenstrips leverbaar is in 5 kleuren.

Plaatsen van Blumone Steenstrips

Deze Steenstrips kunnen “koud op elkaar” worden gezet of met voeg. Oftewel: u kunt de Blumone Stenen strak op elkaar zetten zonder voeg. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om ze juist iets vrijer te plaatsen met hulp van een voeg. De vorm Steenstrip van de Blumone past zeer goed in het Nederlandse landschap. Naar inschatting zet een gespecialiseerde zetter ongeveer 6-8 m2 per dag aan Steenstrips. Dit is afhankelijk van het project en is slechts een indicatie. Het voegmateriaal voor deze Steenstrips is verkrijgbaar in maar liefst 6 kleuren. Bij kleine leveringen geldt een ordertoeslag van 52,50 euro excl. BTW. Wij hebben veel voorbeelden en ook een grote muur met deze stenen bekleed in onze showroom in Vaassen!

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding

Prijzen

Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Blumone Steenstrips

Geopietra Steenstrips

Eigenschappen
 • Vernieuwend: Steeds vaker toegepast als wandbekleding
 • Geloofwaardig: Niet van echt te onderscheiden
 • Esthetisch: Hoge emotionele waarde welke bijdraagt aan een prettige woon- en leefsituatie
 • Isolatie: Geschikt voor verwerking op isolatie
 • Vorstbestendig: Geschikt voor buiten
 • Kleurvast: Het product bestaat meer dan 50 jaar
 • Duurzaam: Basismaterialen zijn natuurlijke bestanddelen
 • Praktisch en snel: In vergelijking met Natuursteen sneller plaatsbaar
 • Beperkte dikte: Ongeveer 3-7 cm + lijmdikte
 • Binnen en buiten: Geschikt voor interieur en exterieur
 • Therm. traagheid: Lange aanname- en afgifte-tijden
 • Luchtdoorlatendheid: De wand blijft ademen
 • Licht in gewicht: Gemiddeld 35-50 kilo per m2
Blumone Steenstrips

Geopietra Steenstrips

Download de handleiding.
Lees zorgvuldig alle informatie. Zoveel handige tips. Bij vragen, neem contact met ons op.

Gebruik de texture van de Steenstrip
En maak de mooiste ontwerpen!

BIM Textures – profielen

 

Aardbevingsproef

Geopietra Steenstrips zijn – naast het lichte gewicht  – ook extreem sterk. Dit blijkt uit het feit dat Geopietra een Aardbevingsproef (Eurocode 8) heeft uitgevoerd. Een wand met Geopietra Steenstrips is daarbij onder heven aan een trilmachine die aardbevingen nabootst. De wand heeft met een indrukwekkend resultaat de test doorstaan. Bekijk hier de video van de aardbevingsproef.

Ondergrond Blumone Steenstrips

Geef voldoende aandacht aan de benodigde ondergrond voor het plaatsen van deze Steenstrips Blumone. Dat wil zeggen dat het plaatsen op bijvoorbeeld isolatie mogelijk is. Daarvoor gebruikt men dan het zogenaamde glasvezelnet met pluggen voor isolatie. Maar ook als er onzekerheid is over de hechting bij reeds bestaande wanden. Denk hierbij aan geverfde, gestucte of gipswanden. Ook dan werkt u met glasvezelnet en bijvoorbeeld de Tassello pluggen.

Steenstrips Interieur

Het kleurenpallet van Geopietra is groot. Dat wil zeggen dat het uit koele en warme kleuren bestaat. Waarbij de meest bekende kleuren de Grigio Perla (antraciet), Grigio Terra (grijs) en Marron Terra (aardetint) zijn. Maar er is zelfs bij de Blumone Steenstrips een natuurlijke, okergele variant. Bijzonder is dat er met Geopietra Steenstrips ongekende variaties gemaakt worden. En dat stellen wij vervolgens bij naar uw smaak. Denk hierbij dan aan kleurencombinaties. Maar er zijn ook combinaties mogelijk van verschillende soorten Steenstrips van Geopietra.

Kleurencombinaties

Stel u heeft antraciet kozijnen en u vindt de aardetint van de Blumone het meest mooi (Marron Terra). Dan kunt u de Marron Terra met iets grijs mixen. Of u draait het om: u mixt de Blumone Steenstrips GT (grijs) met iets MT (Marron Terra). Eén kleur van Geopietra Steenstrips kent al een heel scala aan varianten en verschillende vormen Steenstrips. Vervolgens adviseren wij u niet over de verhouding 25 procent – 75 procent van 2 kleurenmixen te gaan. De verschillende soorten die Geopietra biedt, zijn er meer dan 40. Die soorten Steenstrips kennen vervolgens allemaal hun eigen modellen. Enkele bekende modellen zijn: Cascata Steenstrips, Toce Steenstrips en Moderno Steenstrips. Al deze modellen kunnen vervolgens weer gemixt worden met de Blumone Steenstrips. Oftewel er zijn ongekende varianten om de mooiste gevelbekleding te maken. Als laatste kent elk model weer zijn eigen type Steenstrips. Hierbij gaat het dan om de diversiteit en de variatie binnen de Steenstrip soort.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.