• Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

Steenstrips duurzame Villa

Lees meer

Steen en hout als basis-elementen

Ontwerp: De Stijll Buro voor Bouwen

Een doelstelling van ons Flagstone Magazine is mensen optimaal te inspireren. Dus zoveel mogelijk verschillende verhalen over Stenen, vele uiteenlopende projecten, bouwvormen en vooral toepassingen. Wij zijn onder de indruk van dit project en het verhaal van Harry en Loes. Zij hebben deze kavel, te midden van de landerijen in 2013 gekocht en wilde eigenlijk een moderne 'blokkendoos' bouwen, maar dat pakte toch iets anders uit.

Op deze unieke plek heeft een afgebrande boerderij gestaan. In de crisistijd 2008-2009 hadden Harry en Loes al een oogje op de grond maar na een bieding ging dit niet door. Men kwam niet bij elkaar. De eigenaren kwamen echter toch later op het bod terug en dat heeft ertoe geleid dat het perceel in 2013 alsnog in handen kwam van deze familie. Het eerste plan werd door de gemeente niet goedgekeurd. Een volledig platte bouw werd niet toegestaan. Daarom besloot Harry te denken aan een specifieke vormen. De materialen hout en Steen waren daarbij belangrijk.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Geopietra Muren zowel binnen als buiten

Samen met zijn vrouw en Gerd Reitsema, Architect (De Stijll Buro voor bouwen, Ruimte en Milieu) in Hoogeveen kwamen zij tot dit bijzondere ontwerp. Het uitgangspunt is duurzaam, onderhoudsvrij en rolstoelvriendelijk.
De basis van het pand is houtskeletbouw waarbij isolatie van 30 cm is toegepast. Een project dat energie neutraal, zonder gasleiding en zonnepanelen op het dak is uitgevoerd. De vloerverwarming wordt door middel van de luchtwarmtepomp verwarmd.

Het gratis Flagstone magazine aanvragen

Het verwerken van de Steenstrips

De aannemer, bouwbedrijf van Egten, is met zorg omgegaan met het verwerken van de Steenstrips en heeft één medewerker hiervoor vrijgesteld zodat deze voldoende tijd had om het serieus en met aandacht te plaatsen. En dat is goed terug te zien. De eenheid in het patroon is mooi en rustig. Plaatsen blijft een vakwerk, dus de tijd die aan het plaatsen wordt besteed, is essentieel. Ook in de kamer zijn Steenstrips op de open haard verwerkt. Het idee voor de Steenstrips werd opgedaan na de vele vakanties in Frankrijk en Italië. Al met al voelt dit mooie huis aan als een warme jas. Ik zou – als bewoner – er ook meer dan gelukkig en trots mee zijn!”

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.