Betekenis Baksteenstrip

Gezaagde bakstenen met een beperkte dikte

Overgewaaid uit de Verenigde Staten: namelijk de trend om industriële muren te maken. Dat wil zeggen: industriële muren die vanouds her gemaakt werden van bakstenen. Denk daarbij aan grote, ruime loodsen en loft gebouwen. Daarbij werd bij het plaatsen van de bakstenen veel minder aandacht besteed aan het perfecte plaatsen en voegen. Kortom: een industriële muur met Baksteenstrips ziet er dus iets robuuster uit en is meestal met licht voegmateriaal gevoegd. Wij zien tegenwoordig deze Baksteenstrips weer terug in het interieur. Denk daarbij aan industriële muren in de huiskamer of bij kantoorpanden. Maar natuurlijk wordt de Baksteenstrip ook weer buiten toegepast op bijvoorbeeld gevelisolatie. De afwerking van de Baksteenstrip en de voegkleur maken daarbij alles uit qua uitstraling.

Baksteenstrips in combinatie met stuc

Baksteenstrips zijn gezaagde Bakstenen

Het is eigenlijk vrij simpel. Een Baksteenstrip is dus een schijfje Baksteen. Daar waar mensen geen ruimte hebben om bakstenen op te metselen, is het beter om een gezaagd gedeelte van een baksteen te gebruiken. Daarvoor zijn dus de Baksteenstrips bedacht. Met een groot apparaat wordt een strip in de lengte van de Baksteen gezaagd. Meestal is dit de dikte van 1 tot 1,5 cm. Door deze op een geschikte ondergrond van een reeds bestaande of nieuw te plaatsen muur te plakken, heb je aanzienlijk minder ruimte nodig dan wanneer je de bakstenen zou opmetselen. Uiteindelijk als alles klaar en gevoegd is met Geobi, is de uitstraling precies hetzelfde. Oftewel je ziet het verschil niet met een echte gemetselde muur.

Baksteenstrips: industrieel

Het is een ware trend dat bakstenen weer terugkomen in het interieur. Denk daarbij aan de woon- of eetkamer, keuken, badkamer of bijvoorbeeld het bijgebouw. Nu wij uitgelegd hebben wat een Baksteenstrip is, vertellen wij jou graag ook alles over Baksteenstrips plaatsen. Kijk eens naar onze productvideos Baksteenstrips en ga ook zelf aan de slag met het zetwerk. Het is leuk, uitdagend. Je zult zelf trots zijn op het mooie resultaat. En bovenal is het niet al te moeilijk. Werk wel in verticale lijnen om het rustig te houden. Verder kun je het verband van de Bakstenen en het voegwerk van de Bakstenen lekker rommelig houden. Eigenlijk kan het niet verkeerd gaan met het plaatsen. En mocht je twijfelen of je dit wel kunt, probeer het dan eerst eens uit op een stukje gipsplaat. Natuurlijk kun je ook langskomen bij ons in de showroom en ons om advies vragen!