Architectenbureau: lab-R | Fotografie: EduART Imaging

Moderne Steenstrips

  • Niet alleen contrasterend in kleur
  • Maar juist ook in structuur en vorm (3d effect)
  • Voegloze Steenstrips geven een moderne uitstraling
  • Een grijze voeg oogt moderner dan een zandkleurige voeg

Kubistische villa’s

Lees meer

Kubistisch en duurzaam

Niet alleen termen als duurzaam, energie-neutraal, zelfvoorzienend en warmte terugwin-installatie zie je terug bij de nieuwste kubistische woningen. Maar juist ook het gebruik van isolatie in combinatie met Steenstrips buiten. Steeds vaker wordt er optimaal geïsoleerd in moderne villa’s. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het aanbrengen van 20-50 cm aan isolatiemateriaal. Het is goed om te weten dat Geopietra geschikt is als Steenstrips op isolatie!

In het nieuwe bouwen – waar wij ook veel moderne schuurwoningen zien – betekent dat vaak geen gasaansluitingen meer. Maar bijvoorbeeld houtcv-ketels en zonnepanelen. Tevens zijn HR+++ triple glas en onderhoudsvrije en andere duurzame materialen aan de orde van de dag.

Duurzame Steenstrips

Duurzaamheid betekent dat iets lang mee gaat en in de tijd bestendig is. Uiteraard heeft dat te maken met de technische en energiebesparende kwaliteit. De levensduur, bijvoorbeeld van een kubistisch huis maar ook Steenstrips wordt bepaald door de kwaliteit in beleving en gebruik. Het is duidelijk dat de ontwerpen van nieuwe kubistische woningen met Steenstrips met de wensen voor deze nieuwe levensstijl aanzienlijk zullen veranderen. Naast dat het kubistische huis voor de bewoner iets oplevert, is het aspect ‘duurzaamheid’ natuurlijk ook van optimaal belang voor ons eigen woonklimaat.

Steenstrips op de villa.

Steenstrips voor Kubisme

Bij toepassing van Steenstrips bij kubistische villa’s – woningen komen vooral ook vlakverdelingen terug. Bijvoorbeeld tussen de ramen. Maar we zien het ook als plint of als losse ‘natuurstenen’ schijf. Bij het intekenen van Steenstrips in het kubistische ontwerp, is het dus allereerst belangrijk de kleur van de Steenstrip voor de wandbekleding te bepalen. Wordt dat bijvoorbeeld de sfeer van Natuursteen met aardetinten of juist stenen met een grijze nuance? Waarbij aardetinten vaak mediterraan overkomen en grijze-antracietkleurige Steenstrips abstracter ogen.

Moderne Steenstrip

Maar niet alleen de kleur van de Steenstrip is bepalend. Juist ook de vorm van de Gevelstrips. Architecten hechten namelijk bij het intekenen van moderne architectuur vaak belang aan een rechtlijnige vorm van de Stenen. De Steenstrip, die bijvoorbeeld langgerekt is, accentueert daarmee de horizontale en verticale belijning van het ontwerp. Het legt de nadruk erop. Maar het blijkt dat in sommige gevallen men juist, bij kubistische ontwerpen, niet doorgaat in de rechte belijning. In dat geval kiest men een Steenstrip zonder richting (dat wil zeggen een rots- of brokvormige Steenstrip.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrippen op isolatie.

Moderno Steenstrips op gevel van een Kubistische villa. Copyright: The Art of Living

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.