Steenstrips winkel - bakkerij met industriële muur

Steenstrips Winkel:

  • Strips met een beperkte dikte
  • Makkelijk en eenvoudig verlijmbaar
  • Met deze Baksteenstrips: een industriële sfeer
  • Beschilder de muur met een logo!

Baksteenstrips – Winkel

Lees meer

Steenstrips winkel - Foto's

Industriële muren
Oude tijden herleven. Industriële muren zijn het helemaal. Mooi in combinatie met zwart en de ouderwetse pitverlichting. Baksteenstrips worden zowel particulier als voor Steenstrips in de winkel toegepast. Deze oude muren met Baksteen zijn zeer kenmerkend voor het industriële tijdperk dat teruggaat tot de 18e alsook 19e eeuw. In deze vroegere tijden werd in Nederland maar ook in andere landen, Bakstenen veel gebruikt vanwege lage kosten en beschikbaarheid.

Deze industriële muren waren vaak onderdeel van de constructiemuur in oude pakhuizen, fabrieken, werkplaatsen alsook magazijnen. Rode bakstenen en varianten daarvan zijn het meest voorkomend geweest in dat tijdperk. De kleur rood is het gevolg van het bakproces van klei bij hoge temperatuur. Daarbij kwam het voordeel dat textuur van de Baksteen alsook de kleur, juist karakter en warmte toevoegden aan deze industriële ruimtes. Tegenwoordig zien wij steeds vaker weer steenstrips in de winkel terug.

Steenstrips winkel kopen

Rode Baksteenstrips zijn verreweg de meest voorkomende kleur die worden gebruikt bij de realisatie van nieuwe industriële muren. Waarbij wel geldt: hoe roder de kleur, hoe moeilijker combineerbaar met andere materialen. Vaak wordt er dus gekozen voor een afzwakking van de kleur rood zodat de muur neutraler is. Bij oude industriële muren zijn overigens van oudsher weinig extra details die werden gemaakt. Het ontwerp van deze muren zijn met name functioneel en eenvoudig geweest. Echte sierlijke details werden niet tot nauwelijks toegevoegd omdat geen doel was bij de bouw en de verwerking ervan.

Industriële afwerking

Wel zien wij dat bij oude gebouwen, zoals pakhuizen, er “bakken” daglicht binnen kwam. Vooral voor de arbeiders belangrijk zodat zij voldoende licht hadden om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Er was in die tijd dus geen echte noodzaak tot verlichting. Wat betreft de afwerking van de industriële muren in deze tijd, zijn onafgewerkte (rauwe) muren toonaangevend. Feitelijk wordt dit dus steeds meer nagebootst. Denk dan aan scheuren en kleine oneffenheden. Zoals een cementton die bij wijze van spreken om is gevallen op de muur of het zien van ongelijke oppervlakten. Uiteindelijk draagt dit juist bij aan de geloofwaardigheid en het karakter van de nieuwe constructie. Belangrijk dus ook voor de Steenstrips winkel. Heden ten dage zien wij dergelijke muren terug komen bij hotels, restaurants, kantoorruimtes en tot slot trendy lofts.

Baksteenstrips plaatsen

De uiteindelijke wand met de Steenstrips wordt dus vooral ook bepaald door de voegkleur en de afwerking van het voegmateriaal. Ons advies is om de Geobi Voeg te gebruiken met spuitzak. Zwarte accenten zoals zwarte deurposten of zwarte kozijnen komen bij deze industriële muren extra mooi tot hun recht. Maar ook een lichte voeg bij de Baksteenstrips in combinatie met een wit logo of lichte kleur voeg is heel mooi!

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Serre met Baksteenstrips.

Waarom Steenstrips winkel?

In plaats om ervoor te kiezen om alle muren met Baksteenstrips te bekleden, kan het juist ook een keuze zijn om een accent aan te brengen op een muur. Het is daarmee een goede optie om een belangrijke muur in de winkel juist speciaal uit te lichten. Denk daarbij aan een toonbank of een display die extra aandacht verdient. Een persoonlijke touch met Steenstrips van Baksteen is eenvoudig toe te voegen. Let vooral op een juiste voegkleur alsook op de afwerking. Wordt er gekozen voor een strakke muur of kiest men juist meer hip en trendy (vintage uitstraling). Bekijk dus zeker foto-albums zoals Baksteenstrips keuken.

Voordelen Steenstrips

Een bakstenen muur in de winkel geeft een huiselijk gevoel waardoor relaties en klanten zich gemakkelijk thuis voelen en dus sneller tot aankoop overgaan. Juist door verlichting op deze industriële muur aan te zetten, komt het letterlijk extra in de spotlights. Tot slot zijn Steenstrips in de winkel makkelijk, duurzaam en onderhoudsvrij. Deze wandbekleding is daarnaast redelijk “hufter proof”. Dit maakt dat een wandbekleding met Steenstrips zorgeloos is.

Binnenwand bekleed met baksteenstrips

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.