Ingerichte keuken met een wand van ronde steenstrips

Keien en Rivierstenen

Het lijkt alsof ze zo in het buitenland bij de beek van de grond geraapt zijn. Mooie afgesleten ronde Stenen voor de wand. Dit Geopietra product is beperkt in dikte en daardoor eenvoudig op een geschikte ondergrond te verwerken.

Ronde Keien-Stenen

Lees meer

Ronde Stenen kopen

Keien, platte of ronde Stenen?

Natuurlijke stenen voor de tuinmuur of de wand.

Bij de renovatie van deze garage stond al vrijwel direct de wens vast om de wand te bekleden met Natuursteen. Daarbij werd overwogen om Rivierkeien of platte keien te plaatsen. Om zo eenvoudig mogelijk een sfeer van Natuursteen te realiseren, zocht deze opdrachtgever uiteindelijk de oplossing in de Geopietra Steenstrips. Vervolgens is in maar liefst 6 weken tijd dit pand uitgebouwd tot een luxe buitenverblijf, met veranda en woonkeuken. Natuurlijk wordt er inmiddels in de zomer optimaal gebruik van gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk koken, genieten en uitrusten. De gezellige sfeer wordt geaccentueerd door de losse Ronde Stenen op de muur.

Geopietra Steenstrips

Het mooie bijgebouw biedt inmiddels alle luxe: een volledig ingerichte houten keuken met daarbij afgepaste accessoires. Op de muur zijn de losse ronde Stenen van Geopietra stuk voor stuk aangebracht. Dit is door de familie zelf uitgevoerd. Deze ronde keien kennen namelijk een beperkte dikte. Hiermee is het redelijk eenvoudig om een natuurstenen look op de muur te realiseren. Deze Steenstrips, die overwegend ronde vormen kennen, zijn daarbij eerst op de grond uitgelegd. En aansluitend zijn ze willekeurig met een voegbreedte op de binnenmuur verlijmd. De gekozen voegkleur van de ronde Stenen zorgt voor een buitenlands tintje en past mooi bij het witte plafond. Overigens kan men naast deze muur bij de grote tafel in het midden ook optimaal van buiten genieten dankzij de vele ramen en openslaande deuren. En is het buitengedeelte van een overdekt terras voorzien.

Geopietra kleurkeuzes  Geopietra Steenstrips assortiment

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Stenen met ronde vormen

In de natuur komt het vaak voor. Meestal zien wij deze Natuurstenen op de mooiste vakantiemomenten. Namelijk als er in alle rust gewandeld wordt. Dan zijn er vaak van die mooie afgeronde Stenen of Rivierkeien te ontdekken. Vaak liggen deze Natuurstenen langs een rivier of strand. De stenen krijgen hebben vanuit de oorsprong natuurlijk vaak al deze ronde vorm. En doordat ze in de loop van de tijd bij of in het water liggen worden ze ook steeds vlakker qua oppervlakte. Dat betekent dat ze zacht en rond qua structuur aanvoelen.

Natuurstenen soorten

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat het voor onze relaties best wel lastig kan zijn. Worden het ronde Stenen, langwerpige, platte of juist rechthoekige Natuurstenen? Er zijn namelijk talloze mogelijkheden. De keuze of u juist voor Stenen gaat die rond gevormd zijn of langwerpig hangt natuurlijk helemaal af van het project. Bij een kubistische woning  wordt bijvoorbeeld juist een rechtlijnige Steen (in de lengte) gekozen. Want het herhalen van de belijning is echt essentieel bij moderne vormgeving. Dat is dan goed om het ook in het toegepaste materiaal van wandbekleding terug te zien. Denk hierbij aan het herhalen van de belijning zowel horizontaal als verticaal. Terwijl bij een mediterrane stijl, meer de voorkeur uitgaat naar een rots, breuk of ronde Steen.

Het plaatsen van ronde Stenen

Het zetwerk van ronde Stenen is overigens veel makkelijker dan de vorm van een rechtlijnige leisteen. Dat wil zeggen dat een ronde Steen nooit in het zetwerk zomaar direct aansluit op een andere ronde Steen. Er zullen altijd voegen te zien zijn. Overigens is er volop keuze qua voegmateriaal. Van grijs tot zand, van donkergrijs tot bijna wit. En het is mogelijk om een korrel toe te voegen aan het voegmateriaal. Dat kan een fijne of een grove korrel zijn.

Ronde Stenen zijn niet voegloos

Terwijl bij langwerpige Stenen er ook zonder voeg kan worden gewerkt. Is dit bij ronde Stenen niet het geval. Het plaatsen zonder voeg, noemen wij ook een voegloze wandbekleding.  Met ronde keien hoeft er namelijk minder nauwkeurig gewerkt te worden. Dan bedoelen wij hiermee het zetwerk van de ronde Stenen.

Zetwerk ronde Stenen

Deze ronde Stenen passen namelijk niet in elkaar qua patroon. In vroegere tijden werden ze gevonden en als constructief materiaal verwerkt. In deze tijden is het anders en gaat het meer om het decoratieve vermogen van de Natuursteen. Wat wij hiermee willen zeggen is dat men vroeger met ronde keien en cement constructief een muur opbouwde. Dus: een dragende muur. Voor deze ronde Steenstrips van Geopietra heeft u enkel een wand nodig die het gewicht kan dragen van ongeveer 60 kilo. Deze ronde Steenstrip wordt namelijk tegen de muur aan geplakt.

Grote van de ronde Stenen

De Stenen kunnen natuurlijk wel in grootte gesorteerd worden. Dit om een harmonieus geheel te krijgen qua wandbekleding. De muur laat vervolgens een mooi beeld zien van de ronde Stenen waarbij het verband van groot en klein kloppend is. Maar het bekappen van deze ronde keien heeft dus minder zin. Het is voornamelijk belangrijk dat ze mooi speels mogelijk op de muur worden aangebracht.

  -Gevonden in categorie: GeopietraWis filters
 • Steenstrips Blumone Geopietra Keuken. 158
  Isolatie
 • Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Homan - Architect: Bureau Authentiek - Fotograaf: Studio HOD 130
  Isolatie
 • Cascata steenstrip wandbekleding keuken | Fotografie: Arjo van der Graaf 163
  Isolatie
 • Een buitenlandse sfeer voor de schitterende veranda - Deze Steenstrips koop je in Vaassen 89
  Isolatie
 • Luxe Kubistische villa met een Geopietra Moderno. Copyright: The Art of Living 161
  Isolatie
 • Natuursteen Loolaan Apeldoorn gevelbekleding. 69
  Isolatie
 • buitenmuren met steenstrips, ambachtelijk zetwerk StoneDesign Leon van Ballegooijen 141
  Isolatie
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
  Isolatie
 • Luxe keuken wandbekleding - Moniga Steenstrips. 98
  Isolatie
 • Steenstrips Cimone van Geopietra in de overkapping buiten - veranda 26
  Isolatie
 • Valdostano Steenstrips Geopietra. 82
  Isolatie
 • Referentie projecten - Natuurlijke muur met Geopietra Steenstrips in de showtuin van Harn Bestratingsmaterialen 14
  Isolatie

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.