• Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

  What is 8+2?

Steenstrips Mediterraneo

Echt een unieke Steenstrip. Deze Steen kent strakke en rechte vormen en wordt  koud op elkaar geplaatst.

Steenstrips Mediterraneo

Steenstrips Mediterraneo

Steenstrips Geopietra

Kasteelmuren – de sfeer van marmer – muurstrips!
Castello Mediterraneo: deze Steenstrip heeft in de verte iets weg van travertin maar is zeer mat in kleur. Zeer stijlvol en exclusief. Het gaat om verschillende rechtvormige formaten. Het product is makkelijk verwerkbaar en kan zeer goed toegepast worden bij eigentijdse en moderne projecten. Het gaat hierbij om een handgemaakt Steen welke leverbaar is in 2 kleuren. Een gespecialiseerde zetter kan ongeveer 12-17 m2 per dag plaatsen. Dit is afhankelijk van het project en betreft een indicatie.  De Geopietra steenstrips geven een optimale buitenlandse sfeer. Het product is geschikt voor zowel binnengebruik als buitengebruik voor wandbekleding en gevelbekleding. De Steenstrips kunnen binnen “koud op elkaar” worden geplaatst. Voor buiten is het verstandiger te werken met voeg. Het voegmateriaal is verkrijgbaar in 5 kleuren. Bij kleine leveringen geldt een ordertoeslag van 52,50 euro excl. BTW.

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding

Prijzen

  • Dikte
  • Verkoop per
  • Gewicht
  • Prijs (excl. BTW)
Bestel direct! Gratis offerte

Steenstrips Mediterraneo

Steenstrips Geopietra

Eigenschappen
 • Vernieuwend: Steeds vaker toegepast als wandbekleding
 • Geloofwaardig: Niet van echt te onderscheiden
 • Esthetisch: Hoge emotionele waarde welke bijdraagt aan een prettige woon- en leefsituatie
 • Isolatie: Geschikt voor verwerking op isolatie
 • Kleurvast: Het product bestaat meer dan 50 jaar
 • Duurzaam: Basismaterialen zijn natuurlijke bestanddelen
 • Praktisch en snel: In vergelijking met Natuursteen sneller plaatsbaar
 • Beperkte dikte: Ongeveer 3-4 cm + lijmdikte
 • Binnen: Geschikt voor interieur
 • Therm. traagheid: Lange aanname- en afgiftetijden
 • Luchtdoorlatendheid: De wand blijft ademen
 • Licht in gewicht: Gemidddel 35-50 kilo per m2.

Steenstrips Mediterraneo

Steenstrips Geopietra

 • In Nederland bouwen we sinds jaar en dag met een spouwmuur. Hiermee zorgt de lucht in de spouw voor de benodigde isolatie. Sinds vele jaren bouwt men, met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, met een buitengevel waar isolatiemateriaal op geplaatst wordt. Vervolgens werkt men dit af met een gladde stuclaag, vaak in verschillende kleuren. Naast Stucwerk op isolatie, zijn er ook nieuwe mogelijkheden om de muren af te werken met Steenstrips. Deze zijn verkrijgbaar in tientallen formaten en kleuren. "Abitasistema" is een gegarandeerd systeem van het merk Geopietra Steenstrips op de gevelisolatie van Strikolith.


  Lees meer

 • Het plaatsen en monteren van Steenstrips is bijzonder leuk om te doen. Wij geven u enkele belangrijke adviezen. Hiermee realiseert u een mooie muur met wandbekleding. Twijfelt u, bel ons dan of kom langs. Een team met professionele adviseurs helpt graag. Zorg voor een ondergrond welke voldoende dragend en geschikt is. Ten tweede werk volgens de Regels der bouwkunst. De ondergrond dient cementgebonden te zijn. Dit betekent dat u op de ondergrond verder werkt met een cementgebonden lijm. Lees overige tips verderop deze pagina.


  Lees meer

 • Deze gereconstrueerde Natuurstenen worden met de hand gekleurd. Het product is van hoge kwaliteit en niet van echt te onderscheiden. De Steenstrips leveren wij daarom in meerdere kleuren. De Stenen worden in een mal gegoten en natuurlijk gedroogd. Voor elke soort zijn voldoende mallen. Daardoor wordt herhaling van een Steen voorkomen. In een doos met Steenstrips treft u altijd een totaalbeeld aan van het soort met verschillende kleurschakeringen. Omdat het handgekleurde Natuurstenen zijn, is het altijd anders en dus nooit hetzelfde van kleur.


  Lees meer

 • Zorg voor een geschikte, dragende en vlakke ondergrond. Zo kiest u buiten bijvoorbeeld voor een betonnen muur. Voorkom optrekkend vocht. Door bijvoorbeeld onder het maaiveld de ondergrond in teren. En gebruik daarbij een glasvezelnet om verstoringen van optrekkend vocht te voorkomen. Geocoll is een flexibele lijm. Met name toegepast voor Geopietra producten en baksteenstrips.


  Lees meer

 • Het voegen van Geopietra is goed te doen. Belangrijk is wel dat men er voldoende tijd voor uittrekt. Dat wil zeggen: het beste start men vroeg in de ochtend. Dit is noodzakelijk omdat het voegmateriaal een nader te bepalen droogtijd nodig heeft. Eén en ander is afhankelijk van de luchtvochtigheid op dat moment en de binnen- of buitentemperatuur.


  Lees meer

 • Het leuke van Geopietra Steenstrips is dat u feitelijk uw Natuurstenen Muur zelf kunt componeren. De Steenstrips voegt u met behulp van een spuitzak en in zeer incidentele gevallen wordt de voeg er met de truffel ingegooid. Dit laatste gebeurt met name in het buitenland voor een optimaal grof effect. Mogelijkheden voor de afwerking van de voeg: kleur, grofheid, diepte en afstand van de voeg.


  Lees meer

 • In het assortiment van Geopietra zijn hoekstenen verkrijgbaar. Bouwtechnisch gezien wordt soms voor een toevoeging van extra grote hoekstukken gekozen. Dit is mogelijk als men bijvoorbeeld 2 soorten mengt. Naast buitenhoeken, kunt u de hoekstukken ook toepassen bij ramen en deuren, mits daar voldoende ruimte voor aanwezig is.


  Lees meer

 • Bij plaatsen van Geopietra of Rocks Steenstrips komen de installatiedozen voor een wandcontactdoos of schakelaar vaak te diep te zitten om nog geplaatst te kunnen worden. Bovendien kennen deze Stenen een grillig en onregelmatige oppervlakte. Aan de hand van deze foto's laten we u de beste aanpak zien.


  Lees meer

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine - een uitgave van The Flagstone CompanyHet Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 364 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.

Wat is 5+9?