• Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    What is 4+4?

Geopietra – Buitenmuren

Lees meer

Steenstrips voor buiten

Gelaagde Natuurstenen voor buiten

De steenstrips van Geopietra zijn geschikt voor buitengebruik. En hebben daarnaast vele voordelen: Geopietra is getest, vorstbestendig en kleurvast. Onze Geopietra steenstrips voor buiten zorgen daarnaast voor extra sfeer rondom uw huis. Deze steenstrips worden ook vaak naar binnen doorgetrokken. Bekijk de vele mogelijkheden in 3-7 verschillende kleuren! U kunt uit heel veel formaten en modellen kiezen. Deze stenen kunt u tevens op verschillende manieren plaatsen, en er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot voegkleur en voegafwerking. Bekijk de vele mogelijkheden!

Gevels met Geopietra

Niet alleen voor nieuwbouw, maar juist ook voor bestaande woningbouw bieden de Steenstrips van Geopietra een oplossing. Wij zien bij nieuwbouwontwerpen diverse keuzes terug, zoals steenstrips bij een buitengevel.  Steenstrips worden namelijk vaak als contrast gekozen, en zijn ze erg handig bij verwerking op gevelisolatie. Als het bijvoorbeeld gaat om contrast, is het de kleur dat een accent teweeg moet brengen. Maar men kan natuurlijk ook denken aan de vorm van de Steenstrippen. Nieuwbouw is tegenwoordig vaak modern en dus kubistisch. En onze relaties zoeken dan juist in de stenen het tegenovergestelde. Een rotsachtige natuursteen die robuust is van vorm of juist bont van kleur. Dus de wens voor de toevoeging van warme, exclusieve, natuurlijke materialen, waarmee een eigentijdse gevelbekleding tot stand komt. Daarbij is het dan een mooi voordeel als het steenstrips voor buiten betreft die niet al te zwaar is in gewicht en eenvoudig kan worden verwerkt.

Steenstrips: sfeer van natuursteen buiten

Juist het aanbrengen van accenten op bepaalde delen van de woning komt steeds vaker voor. Dan valt er te denken aan bijvoorbeeld de plint aan de onderkant van een huis, bijvoorbeeld daar waar de kelder zicht bevindt. Zie dit als een oude fundering waarop het nieuwe element gebouwd wordt. Maar ook andere voorbeelden in de bouw komen veel aan de orde. Zo zien wij steeds vaker het verrijken van de muren in de uitbouw of het accentueren van een entree met onze steenstrips voor buiten. En dit geldt niet alleen voor particuliere huizen en villa’s. Juist ook voor de toepassing van Steenstrips bij utiliteitsbouw, zoals appartementencomplexen of toepassing in de horeca. De sfeer van puur natuursteen in zo min mogelijke bewerkte vorm siert nu eenmaal elk ontwerp.

Steenstrips: verschillende kleuren

Het leuke van een Geopietra muur, is dat het gevoel van een natuurstenen muur doorwerkt op de emotie. Natuurstenen gevels springen er echt uit. Voor moderne projecten worden vooral grijze, antraciet kleurige Steenstrips voor buiten gekozen. Maar ook terra kleur zien wij terug. En hoe moderner het ontwerp, hoe meer lineair de Steenstrip is qua vorm. Dan wordt er voor panelen gekozen of losse Steenstrips in de vorm van een leisteen. Want horizontale vormen leggen de klemtoon op de rechte lijnen in de hedendaagse architectuur. Het is dan een element dat de reeds aanwezige vormen versterkt.

Het Flagstone Magazine - een uitgave van The Flagstone Company

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 364 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.

Wat is 2+1?