Bekleding buitenmuren met Geopietra Steenstrips

Bekleding buitenmuren

Door de keuze van Geopietra Steenstrips is het mogelijk om buitenmuren met Natuurstenen te bekleden. Het wordt daarmee een natuurlijke eyecatcher met 3D-effect. Lees de mogelijkheden!

Bekleding buitenmuren

Lees meer

Bekleding buitenmuren met Geopietra: een innovatief product

Metamorfose door de bekleding van Buitenmuren

Mart Lenis houdt zich vanuit zijn onderneming Mart Lenis Bouwmanagement & Advies bezig met het begeleiden van en adviseren over grotere vastgoedprojecten. Samen met zijn vrouw koos hij voor de bekleding van de buitenmuren van zijn privéwoning voor het product Geopietra.

Regelmatig stoppen er nu mensen voor het huis om de gevelbekleding van de wanden en gevels nader te bestuderen. Tenslotte is de familie Lenis één van de voorlopers. Namelijk als het gaat om het toepassen van het innovatieve product Geopietra op deze schaalgrootte in Nederland.  Mart Lenis: "Ik verricht projectmanagement op bouwprojecten. Over het algemeen utiliteitsbouw, voor zowel overheden, instellingen als bedrijven. Bij voorkeur hebben de projecten een zekere mate van complexiteit. En natuurlijk kan ik dit mooie product voor bekleding van buitenmuren daarin meenemen."

Renovatie en verbouwen

“Het oorspronkelijke huis is van 1964 en in 1997 is het grondig gerenoveerd. Bij die verbouwing is er een bovenverdieping op gekomen. De onderzijde van de woning was opgebouwd uit gele baksteen. Waarbij de bovenbouw uit licht stucwerk bestaat. Deze kleurstelling en de combinatie van dit materiaalgebruik is nooit naar mijn tevredenheid geweest. De laatste verbouwing betrof een uitbreiding met een nieuwe keuken van 50 m2.

Bekleding van buitenmuren met Geopietra Steenstrips

Om te voorkomen dat er opnieuw een extra materiaal aan de gevel kwam, zocht ik naar een 3D-wandbekleding voor de begane grond. En ik kan hierbij beamen dat deze keuze van Geopietra Steenstrips daarbij een succes is gebleken. De bekleding van de buitenmuren heeft gezorgd voor een eigentijdse en warme uitstraling.”

bekleding Buitenmuren - Steenstrips buitenhoek Geopietra.

Twee soorten Steenstrips

“Uiteindelijk hebben wij de keuze voor de bekleding van de buitenmuren gemaakt. De uiteindelijke mix van Steenstrips voor de gevel werd ons aangeraden door The Flagstone Company. Zij hadden hier goede ervaringen mee. Daarom is gekozen voor Blumone en Toce GP. Op de hoeken is er vervolgens meer Toce gebruikt. Want de Toce is ten opzichte van de Blumone Steenstrip iets groter. Blumone kunnen we kenmerken als iets meer 3D-relief en dat is dus een mooie combinatie. Een goed advies moet je ter harte nemen en wij hadden daar zelf ook een goed gevoel bij. De keuze voor het materiaal en kleur was in ons geval snel gemaakt. Daarbij is onze voorkeur altijd uitgegaan van een grijze kleur Steenstrip omdat dit het huis een moderne touch geeft en ook nog een link maakt naar de afwerking van het dak. Dat is een mooie kleurencombinatie. Met een heel team Ambachtelijke zetters is het zetwerk vervolgens naar volle tevredenheid gerealiseerd.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Complimenten over de Steenstrips

“Het materiaal bestellen is op zich snel geregeld. Het vinden van een goede zetter was voor ons lastiger. Dat wil zeggen totdat het bericht kwam dat op nog geen 15 km bij ons vandaag een ervaren steenzetter was gevestigd. Het zetbedrijf heeft geweldig werk geleverd. Alles is deskundig, met betrokkenheid en naar grote tevredenheid uitgevoerd. Het Geopietra-materiaal is overigens heel specifiek en zeker decoratief. Wanneer zich een gelegenheid voordoet, dan is toepassing van het materiaal in mijn verdere werk zeker een optie. Het is om die reden, voor The Flagstone Company, van belang dat architecten, binnenhuisarchitecten, landschapsarchitecten weten dat dit materiaal bestaat en daarnaast de vele mogelijkheden kennen.

“We krijgen er nog steeds complimenten over.”


Zij kunnen dan als de gelegenheid zich voordoet dit integreren in het ontwerp. Ons huis is met de verbouwing echt heel comfortabel geworden, dat was het belangrijkste doel. Dat het er aan de buitenzijde dankzij de bekleding van de buitenmuren ook goed uitziet, is natuurlijk ook van belang. We krijgen er nog steeds complimenten over. Nu moet de tuin nog groeien.”

Bekleding buitenmuren

“Het is voor ons een groot succes gebleken om relatief eenvoudig een metamorfose te realiseren voor ons vrijstaande huis Simpelweg door voor een bekleding van buitenmuren te kiezen. Later hebben wij deze bekleding van Steenstrips Geopietra ook doorgezet onder onze veranda en ook is als laatste de schoorsteen ook voorzien. Juist het terug laten komen van het gevoel van Natuurstenen zorgt dat het lijkt alsof het altijd al zo is geweest. Daarnaast interesseert mij het materiaal. Juist naar een samenhang in de woning – laten wij zeggen een nieuw en ander materiaal – zorgt dat er meer harmonie en evenwicht nu terug te vinden is. Al met al denken wij dat deze toevoeging van Geopietra voor een enorme waardevermeerdering heeft gezorgd. En niet onbelangrijk: ons woongenot is enorm toegenomen.”

Meer buitenmuren
 • Architect: State of Architecture | Aannemer: Bouwbedrijf Aquarius | Fotografie: Theo Meijer 75
  Rocks – Buitenmuren

  Rocks Steenstrips Buiten voor in de tuin. Karaktervol, bijzonder. Met een knipoog naar het buitenland. Zie alle inspiratie!

 • Steenstrips buiten 44
  Steenstrips Buiten

  Gevels en muren met Steenstrips voor buiten. Karaktervolle accenten van voegloos Natuursteen. Vind hier de inspiratie!

 • Moderne villa met Steenstrips | BAAS architecten 172
  Geopietra – Buitenmuren

  Steenstrips van Geopietra voor gevels en buitenmuur. Zelfs mogelijk op gevelisolatie. Vraag ons om meer informatie!

 • Steenstrips tuinmuur 57
  Geopietra – Tuinmuren

  Natuurstenen tuinmuren buiten. Eenvoudig te bewerken met Geopietra Steenstrips. De sfeer van puur Natuursteen. Lees meer!

 • Karaktervolle muur met Steenpanelen Brons Rustiek - Fotograaf: Jaro van Meerten - Copyright Art of Living - Tuinontwerp: Studio Siebers 45
  Steenpanelen Buiten

  Mooie Steenpanelen voor binnen en buiten. Eenvoudig plaatsbaar zonder voeg! Een ideale oplossing voor pure natuurstenen muren. Veel soorten!

 • Steenstrips natuursteen onderkant villa. 12
  Rocks – Natuurstenen plint

  Rocks natuurstenen plint in de vorm van breuksteen. Diverse soorten, vormen en kleuren. Bekijk de mogelijkheden!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.