Natuursteenstrips en steenstrips voor buiten

Steenstrips buiten

 • Decoratieve, exclusieve en sierlijke uitstraling
 • Onderhoudsarme wandbekleding
 • Mooi als contrast in kleur en structuur
 • 3D effect wat reliëf betreft

Steenstrips Buiten

Lees meer

Steenstrips Buiten - Foto's

Gevelbekleding en Tuin
Steeds vaker worden Steenstrips buiten op de gevel of op de buitenmuur verwerkt. Natuursteenstrips zijn sierstrips zonder voeg. Gemaakt van pure Natuurstenen, verlijmd aan elkaar. Naast Natuursteenstrips is ons assortiment uitgebreid met diverse andere Steenstrips. Voor toepassing buiten is het advies Natuursteenstrips van kwartsiet te gebruiken. ARDEX geeft de lijm (ARDEX 7+8) vrij waarbij tot 3,5 meter geen verankering nodig is. De ondergrond voor Steenstrips verdient daarbij wel de juiste aandacht en moet droog, geschikt en draagkrachtig te zijn. Lijmen van ARDEX zijn cementgebonden. Onze showroom in Vaassen kent tal van mogelijkheden voor steenstrips buiten. Kom eens langs op afspraak!
Lees meer

Openhaard met Geopietra Steenstrips | Bouwbedrijf van Middendorp

Steenstrips buiten – mogelijkheden

The Flagstone Company heeft veel opties voor Steenstrips die buiten kunnen worden toegepast. Van Geopietra Steenstrips tot Rocks. Van Flagstones tot Steenpanelen. In dit artikel hebben wij het met name over de Natuursteenstrips. Natuursteenstrips zijn eigenlijk de minst grove Steenstrips die wij voor buiten aanbieden. Deze Steenstrips van Natuursteen zijn eigenlijk dus beperkt in dikte en in 3D.

Natuursteenstrips voor wand en gevel

Steeds vaker maken mensen voor buiten een andere keuze voor een wand- en gevelbekleding dan stuc of bakstenen. Veelal geïnspireerd door Natuursteen in het buitenland. Men kiest daarbij voor projecten buiten vaak voor Steenstrips zonder voeg. Want daardoor ontstaat de sfeer van gestapeld Natuursteen. Een bijkomend voordeel van onze Steenstrips is dat men relatief snel resultaat boekt met het zetwerk.

Steenstrip voor buiten

De buitenwand dient daarvoor dan wel – voor bekleding van deze Sierstrips – geschikt en cementgebonden te zijn. Zo is een betonnen muur zonder bekistingsolie buiten vrijwel direct voor diverse Strips geschikt. Terwijl een gestucte ondergrond voor het gebruik van Natuurstenen extra aandacht nodig heeft in de vorm van een glasvezelnet. Dit glasvezelnet voorkomt de werking in de ondergrond van de buitenmuur.

 • Kunnen Steenstrips buiten?

  Gevelbekleding met Steenstrips | Copyright The Art of Living Magazine – Fotografie: Jaro van MeertenSteenstrips zijn uitermate geschikt voor buiten. Denk dan bijvoorbeeld aan Geopietra Steenstrips of Rocks . Het verschil tussen deze producten? Geopietra Steenstrips zijn gereconstrueerde Natuurstenen, terwijl Rocks echte Natuurstenen zijn. Overigens ook beperkt in dikte. Geopietra is dus juist geschikt voor buiten. Denk dan bijvoorbeeld aan de verwerking op gevelisolatie. Rocks worden daarentegen meestal rechtstreeks op een draagkrachtige muur verwerkt. Beide producten zien wij terug als gevelstenen, wand- en muurbekleding. De lijm en voeg die voor deze buitenproducten beschikbaar zijn, versterken ook de kwaliteit en levensduur van de uiteindelijke muur.
 • Welke ondergrond voor Steenstrips buiten?

  Briano Steenstrips - VerandaDe ondergrond voor Steenstrips dient draagkrachtig, cement gebonden en geschikt te zijn. Verwerking is mogelijk op isolatie, beton of metselstenen. Zorg ervoor dat de ondergrond niet zuigend is en gebruik altijd het glasvezelnet Georete zodat de muur enige krimp en rek opvangt. Voor tuinmuren van plantenbakken is het aan te raden om de binnenkant waterdicht te maken, zodat het water niet in de muur kan trekken. De buitenkant bekleed je dan vervolgens met de Steenstrips. Ondergronden zoals Ytong blokken en hout worden in principe niet aangeraden. Meer informatie? Kom dan bij ons langs in onze bijzondere mooie showroom.
 • Wat kosten Steenstrips voor buiten?

  Woning met Geopietra Steenstrips | Studio S3Prijzen voor Steenstrips buiten variëren van 49 euro - 140 euro per m2 exclusief BTW. In principe zijn de Steenstrips van puur Natuursteen goedkoper dan gereconstrueerd Natuursteen van Geopietra. Dit heeft te maken met het productieproces. Vergeet niet dat er meer materialen nodig zijn dan enkel de Steenstrips. Denk dan bijvoorbeeld aan gevelisolatie, lijm en voeg. En natuurlijk het ambachtelijke zetwerk van de Natuurstenen. Om een compleet beeld te krijgen van het door u gewenste plaatje is het verstandig om bij ons langs te komen. Weet ook dat de esthetische waarde van deze wandbekleding enorm bepalend is qua uitstraling en het dus waard is.

Buitengebruik van Steenstrips

Natuursteenstrips worden steeds vaker buiten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de renovatie van een tuinmuur. Maar onze relaties willen ook meer gezelligheid buiten op andere plaatsen. En hebben daarbij meer over voor het buitenleven (het zogenaamde ‘outdoor’ living). Steenstrips worden daardoor ook in eenzelfde project zowel op de gevel buiten alsook in het bijgebouw toegepast. Materialen komen daarmee terug en dat maakt het juist een versterkende factor.

Wij spreken bij een veranda juist ook over buitengebruik. Omdat er negen van de tien keer bij de veranda slechts sprake is van een overkapping (dat wil zeggen niet glasdicht). De buitenmuur van de veranda moet dan vervolgens voor de Steenstrips ook als buiten worden beoordeeld. Dit betekent dat de ondergrond voor de Muurstips dan ook voor buiten geschikt moet zijn en ook bestand tegen vocht. Dus de platen voor de ondergrond dienen geen vocht aan te nemen. Zo weten wij zeker dat de toepassing van onze steenstrips een groot succes zullen zijn.

Steenstrips buitenmuur

Contrast van materialen zoals 3d Natuurstenen, is belangrijk bij het ontwerpen van villa’s. Want juist de buitenkant is het eerste visitekaartje. Architecten maken door het gebruik van Natuurstenen het verschil in het ontwerp van luxe huizen. Naast gebruik voor buiten, worden Natuursteenstrips en Steenstrips ook binnen veel toegepast. Wij zien zowel contrasten in kleur als in materiaal gebruik qua wandbekleding.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Meer Steenstrips buiten
 • Moderne villa met Steenstrips | BAAS architecten 172
  Geopietra – Buitenmuren

  Steenstrips van Geopietra voor gevels en buitenmuur. Zelfs mogelijk op gevelisolatie. Vraag ons om meer informatie!

 • Steenstrips tuinmuur 57
  Geopietra – Tuinmuren

  Natuurstenen tuinmuren buiten. Eenvoudig te bewerken met Geopietra Steenstrips. De sfeer van puur Natuursteen. Lees meer!

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.