• Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Paneel Rigo

Paneel Rigo heeft een moderne uitstraling. De steenstrip is voegloos en daardoor makkelijker te verwerken. Door het lichte gewicht en de damp-openheid kunt u Rigo ook op isolatie gebruiken. Het paneel is in twee kleuren verkrijgbaar.

Paneel Rigo

Steenstrips panelen: paneel Rigo

Steenstrips Geopietra

Bekijk alle foto's

Handige panelen geschikt voor binnen en buiten!

Nieuw in het assortiment: de steenstrips panelen Rigo. Smaakvol en overal toe te passen. De hoogte van het paneel is 11,4 cm met een lengte van 61 cm. Het product kan gebruikt worden op gevelisolatie, maar ook binnentoepassing is mogelijk. Denk aan gevelbekleding, tuinmuren, een slaapkamermuur of de perfecte toepassing in de woonkamer. Door een speciale samenstelling is het paneel uitermate licht en zorgt voor een makkelijke verwerking. Bij kleine leveringen geldt een ordertoeslag van 52,50 euro exclusief btw. Dit paneel kunt u in 2 kleuren bezichtigen in onze showroom in Vaassen.

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding

Prijzen

Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Paneel Rigo

Geopietra Steenstrips

Eigenschappen
 • Vernieuwend: Steeds vaker als Strip toegepast als wandbekleding
 • Geloofwaardig: Niet van echt te onderscheiden
 • Esthetisch: Hoge emotionele waarde welke bijdraagt aan een prettige woon- en leefsituatie
 • Isolatie: Geschikt voor verwerking op isolatie
 • Vorstbestendig: Geschikt voor buiten
 • Kleurvast: Het product bestaat meer dan 50 jaar
 • Duurzaam: Basismaterialen zijn natuurlijke bestanddelen
 • Praktisch en snel: In vergelijk met Natuursteen sneller plaatsbaar
 • Beperkte dikte: Ongeveer 2-5 cm + lijmdikte
 • Binnen en buiten: Geschikt voor interieur en exterieur
 • Therm. traagheid: Lange aanname- en afgiftetijden
 • Luchtdoorlatendheid: De wand blijft ademen
 • Licht in gewicht: Gemiddeld 35-50 kilo per m2.
Paneel Rigo

Steenstrips Geopietra

Download de handleiding – Nederlands Duits of Engels
Lees zorgvuldig alle informatie. Zoveel handige tips. Bij vragen, neem contact met ons op.

Gebruik de texture van de Steenstrip
En maak de mooiste ontwerpen!

BIM Textures – profielen

 • Het (zelf) plaatsen (bevestigen) van Steenstrips is bijzonder leuk om te doen. Wij geven u enkele belangrijke adviezen voor montage. Hiermee realiseert u een mooie muur met wandbekleding. Twijfelt u, bel ons dan of kom langs. Een team met professionele adviseurs helpt graag. Zorg voor een ondergrond welke voldoende dragend en geschikt is. Ten tweede werk volgens de Regels der bouwkunst. De ondergrond voor de Steenstrips van Geopietra dient cementgebonden te zijn. Dit betekent dat u op de ondergrond verder werkt met een cementgebonden lijm. Lees overige tips voor het monteren van Steenstrips verderop deze pagina.


  Lees meer

 • Zorg voor een geschikte, dragende en vlakke ondergrond. Zo kiest u buiten bijvoorbeeld voor een betonnen muur. Voorkom optrekkend vocht. Door bijvoorbeeld onder het maaiveld de ondergrond in teren. En gebruik daarbij een glasvezelnet om verstoringen van optrekkend vocht in de Stenen wand te voorkomen. Geocoll is een flexibele 'Steen' lijm. Met name toegepast voor Geopietra producten en Steenstrips Baksteen (binnen en buiten).


  Lees meer

 • De esthetische en functionele waarden van het voegsel voor de Geopietra Steenstrips zijn meer dan belangrijk. Wanneer men kijkt naar een natuurstenen muur, is er vaak aandacht voor de kleur en de vorm van de stenen. Echter de voeg-afwerking is tevens essentieel. Dit omdat de voeg van de Steenstrips absoluut deel uitmaakt van de totale uitstraling van de muur. Vaak wordt de vorm van de Steenstrippen, de kleur van de voeg en de afwerking van de muur gekozen op basis van de bouwstijlen uit de directe omgeving. Dit komt veel voor in het zuiden van Europa.


  Lees meer

 • In het assortiment van Geopietra zijn hoekstenen verkrijgbaar. Bouwtechnisch gezien wordt soms voor een toevoeging van extra grote hoekstukken gekozen. Dit is mogelijk als men bijvoorbeeld 2 soorten mengt. Naast buitenhoeken, kunt u de hoekstukken ook toepassen bij ramen en deuren, mits daar voldoende ruimte voor aanwezig is.


  Lees meer

 • Bij plaatsen van Geopietra of Rocks Steenstrips komen de installatiedozen voor een wandcontactdoos of schakelaar vaak te diep te zitten om nog geplaatst te kunnen worden. Bovendien kennen deze Stenen een grillig en onregelmatige oppervlakte. Aan de hand van deze foto's laten we u de beste aanpak zien.


  Lees meer

Panelen geschikt voor isolatie

Dit mooie ontwerp blinkt niet alleen uit in kleuren, maar juist ook in gebruiksvriendelijkheid. Het is duurzaam gemaakt en is uitermate goed toe te passen op isolatie. De steenstrips panelen zijn namelijk ademend. Stel u bouwt een nieuwe villa en werkt bijvoorbeeld met Strikotherm (gevelisolatie van Strikolith), dan is het dus mogelijk – met een voorbewerking – om deze Steenstrips tegen de isolatie te verwerken. Extra benodigdheden zijn dan pluggen, extra lijm en glasvezelnet. En natuurlijk het volgen van onze technische handleiding alsmede de kunde van een ervaren verwerker. Het grote voordeel van het paneel Rigo is dat het makkelijk verwerkbaar is dankzij de paneelvorm.

Geopietra Steenstrips, P16 Scaglia GT. Voor het plaatsen op isolatie is alles na te lezen op de website van Abitasistema.Dit bedrijf werkt samen met Geopietra. Het systeem is volledig uitgetest. Het glasvezel dat u op de foto ziet, heet Georete.

Steenstrips Rigo plaatsen

Rigo is een paneel model dat met de hand is gemaakt. En dus is dit paneel van Geopietra niet 100 procent maatvast. Kleine onregelmatigheden aan de randen van de panelen zijn normaal en corrigeert men in het werk. De steenstrips panelen Rigo verwerkt men op dezelfde manier als alle andere Steenstrips. Alleen zorgt de vorm van het paneel ervoor dat de plaatsing en verwerking sneller gaat. Horizontale lijnen zijn vanzelfsprekend door de vorm van het paneel. Wel wordt gelet op de verticale lijnen en het doorbreken ervan. Zet horizontale lijnen op de ondergrond met een waterpas om recht te werken. Voor het voorbereiden van het verband, zaagt men de panelen met een diamantzaagblad op maat. Waarbij men ook eventuele gebroken panelen als passtuk gebruikt of aan het eind van een rij.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.